Oud-lid en trouw supporter GéJé Broekhuis overleden

Afgelopen zaterdag 19 februari is geheel onverwacht ons oud-lid en trouwe supporter GéJé Broekhuis op 71-jarige leeftijd overleden. Hij zal door heel AMVJ zeer worden gemist.

GéJé was een echte AMVJ-er. Nadat hij na de middelbare school vanuit Ede naar Amsterdam/Uilenstede was verhuisd, ging hij op aanraden van de vorig jaar overleden Jos Pelk voetballen bij AMVJ. Daar kwam het tennissen al snel bij, uiteraard ook bij AMVJ.

Zijn inzet en enthousiasme was de afgelopen 50 jaar of daaromtrent altijd onverminderd groot. Potjes moesten gewonnen worden, of het nu voetballen, tennissen, kaarten of quizzen betrof. Jarenlang speelde hij samen met zijn grote vriend Geert Anne van Wouwe en heeft hij zijn voetbalteams als aanvoerder geleid. Twee potjes op één dag als een ander team een speler tekort kwam? Geen probleem.

Helaas maakte de nasleep van een ski-ongeval verder voetballen op de manier waarop hij wilde voetballen, onmogelijk. Reden om zich met nog meer inzet op tennissen te storten. Ondertussen bleef hij een trouwe bezoeker van de thuiswedstrijden van ons 1e zaterdagalftal. Zoals een goed supporter betaamt hoorde daar ook het nodige gemopper bij. Maar zijn trouw aan AMVJ stond altijd buiten kijf.

Naast zijn sportieve activiteiten is hij bij Tennis lange tijd bestuurlijk en organisatorisch actief geweest. Hoewel zijn gezondheid de afgelopen twee jaar te wensen overliet bleef GéJé een regelmatige verschijning op de tennisbaan. Zijn overlijden komt dan ook een schok. Bij zijn vriendenclub van de dinsdagavond (eerst tennissen, dan lekker samen eten) zal het na zo’n 25 jaar enorm wennen zijn dat hij er niet meer is. Maar vergeten doen zij GéJé niet. Ook door AMVJ Voetbal zal hij zeer worden gemist en zal hij altijd een bijzondere plek innemen in onze clubgeschiedenis.