Zonder respect geen voetbal

Sportiviteit, plezier en respect zijn de belangrijkste aspecten van de normen en waarden van AMVJ Voetbal. Wij respecteren onze tegenstanders, scheidsrechters, medespelers, teamleiders en bestuursleden vormt daarbij de basis. Samen een plezierige dag beleven staat centraal. Uiteraard is er ruimte voor discussie, maar altijd op basis van redelijkheid, eerlijkheid en beschaafd gedrag.

Uitgangspunten

  • Sportiviteit boven rivaliteit
  • Plezier boven prestatie
  • Behandel anderen zoals jezelf behandeld wilt worden: respectvol, eerlijk en rechtvaardig.
  • Winnen maar ook verliezen doe je samen; we bedanken tegenstanders en de arbitrage na afloop van iedere wedstrijd.
  • We lachen met maar niet om elkaar; we provoceren niet en laten ons niet door anderen uit de tent lokken.

Ongewenst gedrag

Op ongewenst gedrag is bij AMVJ een sanctiebeleid van toepassing. Onder ongewenst gedrag verstaan wij:

  • Het niet respecteren van anders-denkenden, anders-geaarden, anders-gekleurden en anders-gelovigen.
  • Op en rond het AMVJ voetbalterrein wordt door sporters voor, tijdens en na de wedstrijd niet gerookt, alcoholhoudende drank genuttigd, of verdovende middelen gebruikt. Op en rond het AMVJ voetbalterrein is het nuttigen van alcoholhoudende dranken door ouders, toeschouwers en andere bezoekers niet toegestaan. Dit is ongewenst gedrag.
  • Verbaal en fysiek geweld wordt op geen enkele manier getolereerd, noch van onze eigen leden noch van tegenstanders en bezoekers van AMVJ.
  • Niet accepteren beslissingen van leidinggevenden (op het veld de scheidsrechter, buiten het veld de leiders en bestuursleden).

Leden, leiders en officials van AMVJ Voetbal corrigeren ongewenst gedrag waar mogelijk zelf of melden dit bij teamleiding en/of bestuursleden. Wij verwachten dit ook van de spelers, leiders en bestuursleden van onze tegenstanders. Van ouders en andere bezoekers wordt eveneens verwacht dat zij geen ongewenst gedrag vertonen.

Het bestuur van AMVJ behoudt zich in het geval van ongewenst gedrag het recht voor sancties op te leggen aan de individuen die in overtreding zijn gegaan; dit kan variƫren van een verplichte vrijwilligersklus uitvoeren tot enkele weken schorsing of uiteindelijk tot verwijdering van de club. In geval van fysiek geweld wordt altijd aangifte bij de politie gedaan.

Bekijk de gedragregels