De KNVB heeft bepaalt dat (jeugd)spelers vanaf het voetbalseizoen 2014/’15  verplicht zijn het spelregelbewijs te moeten halen. Elk jaar moeten hierdoor spelers vanaf 17+ online hun spelregelbewijs online behalen. Het doel hiervan is spelers beter inzicht in de spelregels te laten krijgen om het spelplezier te vergroten voor zowel speler als scheidsrechter. Uit onderzoek blijkt dat het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel. Bovendien vergroot het juist toepassen van de regels de kans dat je als team winnend het veld verlaat.

AMVJ informeert jou wanneer je aan de beurt bent

AMVJ stuurt alle spelers een uitnodiging voor Voetbalmasterz, het platform waar je je bewijs moet halen. Je zult een email ontvangen zodra je de leeftijd bereikt waarop je je bewijs moet halen. We gaan ervanuit dat je dit zo snel mogelijk in orde maakt, voordat de wedstrijden starten om uitsluitingen/boetes te voorkomen.

Help! Hoe haal ik mijn spelregelbewijs?

Om je spelregels bewijs te halen heeft de KNVB Voetbalmasterz.nl opgericht. Op dit platform leer je alles over de spelregels tijdens een voetbalwedstrijd. Ook is Voetbalmasterz de plek waar je je bewijs zult moeten halen. Elke speler kan met zijn KNVB account (hetzelfde account als voetbal.nl) inloggen.

naar Voetbalmasterz.nl

Hoe werkt het?

Het Spelregelbewijs bestaat uit oefentoetsen die zijn onderverdeeld in twintig categorieën. Na de oefentoetsen komen de vijf levels die elk bestaan uit een combinatie van vragen uit de oefentoetsen. Na het vijfde level volgt de eindtoets. Als de vijf levels en de eindtoets succesvol doorlopen zijn, is het Spelregelbewijs behaald en kun je deelnemen aan de wedstrijden.

Interessante links