Zeer geslaagde KNVB Jeugdtrainers bijeenkomst

Vorige week donderdagavond heeft een grote groep jeugdtrainers enthousiast deelgenomen aan een speciale opleidingsbijeenkomst van de KNVB. De avond vond plaats in het kader van de AMVJ trainersopleiding die dit jaar is gestart.

De bijeenkomst stond in het teken van de vier kwaliteiten van een trainer en werd begeleid door de KNVB docent Ingmar Brilman. Ter voorbereiding hadden de trainers een vijftal e-learning opdrachten afgerond. De avond zelf bestond uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte op het veld.

Tijdens het praktijk gedeelte op het veld hadden de deelnemers de opdracht de trainer-coach te observeren, zowel bij het coachen tijdens een wedstrijd als bij het geven van een training. De ervaren jeugdtrainer Nour Hafez demonstreerde zijn vaardigheden als coach en trainer. De trainers-in-opleiding hadden de opdracht om goed te kijken en luisteren naar de handelingen van Nour. Er werd actief gekeken en geschreven door alle deelnemers. Hoe leerzaam het was bleek wel uit de nabespreking. Waardevolle observaties waar ze zelf mee aan de slag kunnen en mooie complimenten voor Nour, de geobserveerde trainer- coach. Individueel hebben de jeugdtrainers concreet aangegeven wat zij gaan toepassen bij de eerstvolgende trainingen. Een mooie volgende stap in de ontwikkeling van onze jeugdtrainers.

Behalve voor de trainers was het ook een bijzondere ervaring voor alle aanwezige jeugdspelers. Één speler vroeg bij de start of er ook naar hen werd gekeken, om toch nog even te checken of er niet een scout langs het veld stond. Uiteraard is de kinderen uitgelegd wat het doel van de avond is en dat wij hen vooral een leuke voetbal avond willen geven. Het positieve en persoonlijke coachen tijdens zowel de wedstrijd als de training hebben daar zeker aan bijgedragen. Aan het eind van de training werd de spelers gevraagd hoe zij de avond hadden beleefd: “heel leuk!!!”, klonk het uit volle borst.

Al met al een heel leuke voetbal avond voor de kinderen en een zeer geslaagde leerzame opleidingsavond voor de jeugdtrainers.

Speciale dank aan alle spelers die zo enthousiast hebben meegedaan en aan de ouders van de JO11-1 & 2 en JO12-3 & 4 die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van deze avond. Tevens veel dank aan de KNVB, Ingmar Brilman, Rodney voor de goede catering en Dick Tichelaar voor de algehele organisatie.

 

AMVJ Trainers opleiding

AMVJ Trainersopleiding is onderdeel van het Technisch Jeugdplan welke als doel heeft de jeugdspelers met veel plezier zich te laten ontwikkelen als voetballer. Met de interne trainers opleiding wil AMVJ de jeugdtrainers helpen bij hun ontwikkeling om daarmee de kwaliteit van de trainingen te vergroten. Het plezier van de spelers staat daarbij centraal. De AMVJ trainers opleiding staat onder leiding van Hoofd Jeugdopleiding, Daan van Hees.

Meer informatie over de AMVJ Trainersopleiding