Vrijwilliger aan het woord: Jip Tichelaar 

“Ze zijn allemaal hartstikke vrolijk en ze willen altijd actief meedoen”

In eerdere interviews heb je kunnen lezen dat iedereen binnen AMVJ het belangrijk en goed vindt dat de jonge jeugdteams worden getraind door jongens van de club. Jip Tichelaar (15) is één van die jongens die training geeft aan meerdere jeugdteams. Zelf loopt hij al tien jaar rond als speler, sinds dit seizoen is Jip ook training gaan geven. Heel belangrijk, vertelt hij zelf ook. 

“Training geven doe ik sinds dit seizoen op de woensdag. Ted (lees hier meer over vrijwilliger Ted) vroeg in onze teamchat of we erover na zouden willen denken om training te geven. Mij leek het wel leuk. Ik vind het heel leuk om met kinderen om te gaan en ze iets te leren. Ze zijn allemaal hartstikke vrolijk en ze willen altijd actief meedoen. Dan is het makkelijk om ze iets bij te brengen.

“Toen ik vroeger training van spelers uit het eerste kreeg vond ik dat ook heel spannend”

Dit seizoen gaf ik training aan een JO-10 en JO-11 team op de woensdag van 16.30 tot 18.30. Dat is gelijk ook de tijd die je eraan kwijt bent eigenlijk. Natuurlijk moet je even wat van tevoren aanwezig zijn, maar omdat Ted alle trainingen al voorbereid, kan je je als trainer vervolgens helemaal focussen op hoe de kinderen het uitvoeren.

Over het algemeen vinden de kinderen de oefeningen heel leuk. De opbouw is altijd wel vergelijkbaar met dribbelen-, pass- en afrond-oefeningen. Als trainer neem je dus de oefeningen die Ted maakt over, maar je kan er wel vaak nog je eigen touch aan geven. Dat maakt de oefening afwisselender voor ons en ook voor te spelers.

“De kampen waren voor mij echt het hoogtepunt van het jaar”

Ik geef training omdat ik sowieso iets wilde doen voor de club. Ik ben er al tien jaar lid en vind dat je dan ook wel wat terug mag doen. Training geven is dan heel leuk. Ik weet nog hoe spannend ik het vroeger vond wanneer we training kregen van de spelers uit het eerste. Dat wil ik de jonge jeugd ook laten voelen. Omdat we als trainer jong zijn, heb je automatisch wel een band met de spelers. Het is makkelijk om als kind met elkaar te praten, ondanks dat je erboven staat. Tegelijk leer ik zelf hoe je mensen iets kunt aanleren, dat is een fijne skill om te hebben.

Dat nu het voetbalkamp niet doorgaat is echt heel jammer. De kampen waren voor mij echt het hoogtepunt van het jaar. Een extra reden dus om door te gaan met training geven, zodat ik dat volgend jaar een beetje als trainer mee kan maken. Sowieso heeft AMVJ nog veel mensen nodig die de teams trainen en begeleiden. Het belangrijkste is dat iedereen het leuk heeft bij AMVJ. We zijn een heel leuke club, maar begeleiders en trainers blijven echt nodig om AMVJ nog leuker te maken.”

‘Wat doe jij voor de club?’ Dat is de vraag die we stellen aan al onze leden en ouders. AMVJ Voetbal is een club die volledig draait op vrijwilligers. Maar onze club heeft nieuwe vrijwilligers nodig. Wil jij iets doen voor de club? Dat kan eenmalig zijn, vanaf volgend seizoen of op momenten dat jij kan. Je kunt het aangeven op dit formulier wat bij je past. Graag roepen we iedereen op de vragen op het formulier in te vullen. Iedereen is welkom!

Wil je meer informatie? Neem contact op met Bas Hageman via bashageman@amvjvoetbal.nl of 06-21908912.