Vrijwilliger aan het woord: Ted Bergkamp

Waarschijnlijk is Ted Bergkamp een van de bekendste gezichten binnen AMVJ. Acht jaar geleden begon hij als speler bij de club. Maar bij alleen zelf voetballen houdt hij het allang niet meer. Sinds vijf seizoenen is hij jeugdtrainer van verschillende teams en tegenwoordig begeleidt hij samen met Daan van Hees ook de trainingen van alle jeugdteams tot en met de JO12.

“Het kampioenschap van JO16-1 vorig jaar was een terechte beloning.”

“De combinatie van spelen in het 2e elftal, trainingen geven aan de jeugdteams en meedraaien met de technische commissie zorgt ervoor dat ik normaal gesproken bijna dagelijks op de club te vinden ben. Training geven doe ik met veel plezier. Ik heb veel ervaring opgedaan als trainer bij andere clubs in de buurt en bij voetbalschool Balcontrole. Inmiddels heb ik mijn eigen voetbalacademie (AVA, Amsterdamsche Voetbal Academie). De wisselwerking als begeleider en jeugdtrainer en de voetbalschool vind ik heel fijn. AMVJ stond als club open om mij te helpen met het opstarten van mijn eigen bedrijf. Daardoor bestaat mijn voetbalacademie inmiddels al bijna drie jaar.

Natuurlijk train ik ook de oudere jongens van het huidige JO16-1. Vorig jaar zijn we met dat team kampioen geworden in de 2e klasse. Dat was een mooi moment en een terechte beloning voor het harde werk wat we geleverd hadden in de afgelopen paar jaar. Uiteraard hadden we het dit jaar moeilijker in de 1e klasse, maar dat is juist de uitdaging waar we naar zochten. Ik ben enorm trots op de jongens en kijk uit naar volgend seizoen.

“AMVJ heeft flink wat stappen gemaakt met de jeugd in de afgelopen jaren.”

AMVJ heeft flink wat stappen gemaakt met de jeugd in de afgelopen jaren. Dat is mooi om te zien en ik ben blij dat ik deze ontwikkelingen van dichtbij mag meemaken. Betrokken ouders zijn de beste vrijwilligers die de club zich kan wensen. Elk team heeft wel vrijwilligers nodig die wedstrijden moeten leiden of randzaken regelen. De ouders die dat doen zullen elk seizoen voor elk team nodig blijven.

De jeugdtrainers die bij de club voetballen zijn daarnaast ook erg belangrijk. Het feit dat de jeugdtrainers voornamelijk bestaan uit jongens die net even een paar jaar ouder zijn maakt de trainingen sterk. Het is leuk dat de kleinere voetballers hun trainers ook kunnen zien spelen tijdens wedstrijden. Dat maakt de band tussen trainer en speler vaak sterker. Ik denk dat dat ook zeker een bepalende factor is achter het succes van de trainingen en de ontwikkeling van de AMVJ-jeugd.”

Wat doe jij voor de club?’ Dat is de vraag die we stellen aan al onze leden en ouders. AMVJ Voetbal is een club die volledig draait op vrijwilligers. Maar onze club heeft nieuwe vrijwilligers nodig. Wil jij iets doen voor de club? Dat kan eenmalig zijn, vanaf volgend seizoen of op momenten dat jij kan. Je kunt het aangeven op dit formulier. Graag roepen we iedereen op die vragen op het formulier in te vullen. Iedereen is welkom!

Wil je meer informatie? Neem contact op met Bas Hageman via bashageman@amvjvoetbal.nl of 06-21908912.