Juniorentrainers nu ook KNVB gediplomeerd

Vrijdag 2 februari heeft ook de groep juniorentrainers de KNVB-opleiding met succes afgerond. Als AMVJ-voetbal zijn wij enorm trots en blij dat Age Sluis, Casper Kootwijk, Ewout Hansen, Patrick Dippel, Tim van Doorn en Yasine El Moussabahi het diploma VC1 juniorentrainer hebben behaald.

In de afgelopen vier maanden hebben zij in hun vrije tijd(!) hard gewerkt om alle opdrachten uit te voeren en de bijeenkomsten bij te wonen. Wij zijn erg blij dat deze trainers – net als de groep pupillen trainers – zich inzetten voor AMVJ en willen ontwikkelen in het jeugdtrainers vak. Gefeliciteerd met jullie diploma en veel plezier met je rol als trainer & coach!

Leerzaam en de moeite waard
Patrick Dippel (trainer JO14-3) heeft met veel enthousiasme aan de KNVB-opleiding deelgenomen: “Je krijgt concrete handvatten aangereikt. Bij het voorbereiden en geven van trainingen en het coachen tijdens wedstrijden. Bijzonder waardevol is dat ik nu de inzichten uit de wedstrijd kan vertalen naar de training.”

“Bijzonder waardevol is dat ik nu de inzichten uit de wedstrijd kan vertalen naar de training.”

Wat bijdraagt aan het leerproces is dat je de cursus volgt met trainers van AMVJ en andere verenigingen: “Ik heb ontzettend veel geleerd door zelf te observeren en door feedback van andere trainers en natuurlijk de cursusleider. Een bonus van de cursus is dat ik trainers van AMVJ beter heb leren kennen. Alleen dat maakt het al de moeite waard.”

Meer gediplomeerde trainers
In totaal hebben dit seizoen al 10 jeugdtrainers van AMVJ voetbal een KNVB-opleiding afgerond. Meer gediplomeerde trainers is een doelstelling van het Technisch Jeugdplan. Door trainers op te leiden willen we de trainingen en wedstrijdbegeleiding verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat het ontwikkelen van trainers en coaches bijdraagt aan het spelplezier en ontwikkeling van jeugdspelers.

Het opleiden van trainers is mede mogelijk gemaakt met de opbrengst van de Grote Club Actie in 2023. Lotenkopers en -verkopers bedankt!

Op zoek naar trainerstalent
Weet jij iemand die interesse heeft om training te geven? Of wil je meer weten over de mogelijkheden om jezelf als trainer of coach te ontwikkelen? Neem geheel vrijblijvend contact op met Ted Bergkamp (Hoofd Jeugdopleiding): tedbergkamp@amvjvoetbal.nl

Ted Bergkamp & Dick Tichelaar

Lees ook:
Grote groep jeugdtrainers gestart met KNVB-opleiding

Grote Clubactie ook dit jaar een groot succes