Grote groep jeugdtrainers gestart met KNVB-opleiding

Afgelopen week zijn elf jeugdtrainers gestart aan een opleiding van de KNVB. Wij zijn enorm trots en blij dat deze AMVJ-trainers actief bezig zijn zich verder te ontwikkelen in het geven van trainingen als ook in het begeleiden van een team tijdens wedstrijden. Het opleiden van onze trainers en coaches wordt mede mogelijk gemaakt met de opbrengsten uit de Grote Club Actie.

Pupillen- en Juniorentrainer opleiding op sportpark bij AMVJ-Voetbal

Vier trainers volgen de cursus Pupillentrainer (VC1) en zeven trainers volgen de cursus Juniorentrainer (VC1). Beide opleidingen vinden plaats op het sportpark van AMVJ-Voetbal in de periode van oktober tot en met december 2023. De ene op woensdagavond en de andere op vrijdagavond. Aan de opleidingen doen ook trainers van andere voetbalverenigingen mee. Een opleidingsgroep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.

Blij met medewerking van ouders en kinderen

Omdat de KNVB-opleiding bij ons op het sportpark wordt gehouden, dienen wij als ontvangende vereniging ook te zorgen voor teams die door de deelnemers van de cursus getraind of gecoacht worden. Dus als jouw team gevraagd wordt, zijn we zeer blij als jullie daaraan meewerken. Het is een leuke ervaring voor de kinderen en het draagt bij aan de ontwikkeling van onze jeugdtrainers.

Nog meer AMVJ-trainers in opleiding

Naast de elf AMVJ-trainers die de Pupillen- of Juniorentrainer opleiding volgen, is ook Dennis Muller (coach JO17-1) bezig met de vervolgopleiding UEFA C (VC2). Afgelopen jaar heeft hij de opleiding tot Juniorentrainer (VC1) al succesvol afgerond. Roek Nijhof (trainer JO10-2 & JO11-1) heeft afgelopen seizoen succesvol een trainersopleiding afgerond bij Ajax. Daan van Hees is trainer van Heren 2 en volgt de opleiding UEFA B. Tenslotte is onze kersverse Hoofd Jeugdopleiding Ted Bergkamp gestart met de opleiding Hoofd Jeugdopleiding bij de KNVB.

Wij wensen alle trainers heel veel succes en plezier met hun opleiding en hopen dat het een impuls geeft aan de ontwikkeling in hun rol als trainer & coach bij AMVJ-Voetbal.

Interesse in opleidingen?
Mocht jij je ook verder willen ontwikkelen als trainer of coach of geïnteresseerd zijn in een opleiding bij de KNVB of Ajax, neem dan contact op met Ted Bergkamp (Hoofd Jeugdopleiding): tc@amvjvoetbal.nl

Opleiding Pupillen trainer

Naam Team(s)
Bart Rabou JO10-1 & JO12-1
Bas Flantua JO11-1 & JO13-2
Charlie Broad JO8-1, JO11-2 & JO13-2
Roek Nijhof JO10-2 & JO11-1

Opleiding Junioren trainer

Naam Team(s)
Age Sluis JO13-1
Casper Kootwijk JO14-2
Daniel Jacobus JO15-1
Ewout Hansen JO13-2
Patrick Dippel JO14-3
Tim van Doorn JO15-2
Yassine El Moussabahi JO12-2