AMVJ Voetbal in tijden van Corona

Allereerst hopen wij natuurlijk dat al onze leden en jullie dierbaren in goede gezondheid verkeren. Zeker voor onze jeugdleden moet dit een vreemde tijd zijn. Maar ook voor alle senioren, (groot)ouders en andere familieleden. Als wij ons allemaal zo goed mogelijk aan alle regels houden, dan kunnen wij eind april misschien weer voorzichtig het normale leven hervatten.

Historisch: de competitie is gestaakt
Het zal je niet ontgaan zijn: De KNVB heeft alle amateurcompetities voor de rest van het seizoen gestaakt. Dit jaar dus geen kampioenen, geen promoties en geen degradaties. Iets wat zeker de jongere AMVJ’ers nog nooit hebben meegemaakt.

En dat is best wel even slikken! Iedereen had zich verheugd op een zinderde titelstrijd van ons eerste elftal in de 2e Klasse A. En nu… nu is het sportpark uitgestorven. Het is niet anders. Volhouden en vooruit kijken naar het nieuwe voetbalseizoen. Dan gaan we het gewoon weer opnieuw proberen.

Hoe verder?
Door de verlengde maatregelen is onze accommodatie in ieder geval t/m 28 april verboden terrein. Op dinsdag 21 april zal het kabinet beslissen wat er met het huidige pakket aan maatregelen gaat gebeuren. Zit het een beetje mee, dan hopen we tegen het einde van het seizoen nog wat te kunnen doen. Het zou geweldig zijn als we nog wat kunnen trainen en wat oefenwedstrijdjes kunnen spelen. Laat zaterdag 13 juni voorlopig ook nog even in de agenda staan, we hebben nog steeds de intentie om een grote voetbaldag te organiseren voor jong en oud. Echter, de realiteit leert ons ook dat het profvoetbal sowieso geschrapt is tot 1 juni… Toch blijven we hoop houden. Zodra we meer weten horen jullie dat.

Financieel
Financieel gezien komt de coronacrisis voorlopig vooral hard aan bij stichting AMVJ Sport Centrum (ASC), de eigenaar en uitbater van ons clubhuis. Juist de komende maanden zijn, net als bij de meeste andere clubs, hoogtijdagen wat betreft omzet in de kantine. En Koen en Rodney moeten noodgedwongen stilzitten. Wij weten allemaal hoe lastig dat voor ze is…Gelukkig verkeren zij nog in goede gezondheid. En ASC heeft allerlei maatregelen getroffen om de financiële gevolgen van de crisis te beperken.

Wat onze club betreft: gelukkig hebben wij een stabiele en gezonde financiële basis. Onze exploitatie berust vrijwel geheel op de contributie-inkomsten, in tegenstelling tot veel andere verenigingen die vaak afhankelijk(er) zijn van sponsors en de kantine-inkomsten. Niettemin kijken we natuurlijk hoe wij de rest van het seizoen nog kosten kunnen besparen. Denk aan het verminderen van de veldhuur en de maandelijkse afdracht aan de KNVB en eventueel ook aan het gebruik maken van overheidsregelingen. Investeringen richting de toekomst (waarvoor ook geld moet worden gereserveerd) zetten we even ‘on hold’.

Voor nu
Laten we hopen dat de berichtgeving omtrent de afvlakking van het virus juist is. Zodat we allemaal vooruit kunnen kijken. Het belangrijkste is dat we gezond (en binnen) blijven. Dus pas goed op elkaar in deze bizarre tijden. Wij hopen jullie voor het einde van het seizoen nog te zien op de velden!

Namens het bestuur,

Lex van Hees
Voorzitter

Zie ook de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus bij AMVJ