Corona & AMVJ – Veelgestelde vragen

We geven bij deze alvast antwoord op een aantal veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en AMVJ.

De competities in het amateurvoetbal worden niet meer hervat, wat betekent dit?
Concreet gezien betekent dit dat er dit seizoen niet meer gevoetbald wordt in de reguliere- en bekercompetitie. Dit geldt voor mannen, vrouwen en alle jeugdteams op alle amateurniveaus en in heel Nederland. De KNVB heeft besloten geen eindstanden te bepalen en geen teams te laten promoveren of degraderen.

Ons sportpark is gesloten door de gemeente, hoe zit dat?
De Gemeente Amsterdam, van wie wij de velden huren, heeft op last van het kabinet besloten dat ons sportpark tot tenminste 28 april gesloten blijft. Het is dan ook verboden om op de velden van AMVJ te voetballen. Het is nog niet duidelijk of de maatregelen na 28 april worden opgeheven of verzacht. Let op: Je riskeert een boete als je toch op de velden gaat voetballen.

Hoe zit het met mijn contributie?
Het financiële leed dat de maatregelen veroorzaken, zullen we met z’n allen moeten dragen; onze club, onze medewerkers en onze leden. AMVJ kan dan ook geen contributie terugbetalen. Ook moeten afspraken over het in termijnen betalen van de contributie gewoon nagekomen worden. Als vereniging hebben wij ook financiële verplichtingen voor het hele seizoen die wij moeten nakomen.  Mocht je problemen hebben met het nakomen van jouw financiële verplichtingen aan AMVJ Voetbal, neem dan contact op met onze penningmeester (penningmeester@amvjvoetbal.nl).

Wat gaan we doen als we in mei en juni weer mogen voetballen?
We weten niet zeker of we na 28 april weer mogen voetballen. Hierover houden we je op de hoogte. Het zou mooi zijn als we in de resterende voetbalkalender (mei/juni) weer wat kunnen trainen en het liefst nog een mooie seizoensafsluiting op zaterdag 13 juni kunnen organiseren! Hierna zijn de velden 1 en 2 voor cricket. Voorlopig ziet het nog naar uit dat de gemeente volgens planning met de aanleg van een kunstgrasveld op veld 3 begint.

Er is wel een duidelijke regel als we toch nog aan de slag zouden kunnen. Ga niet op eigen houtje allerlei dingen regelen maar stem dit te zijner tijd af met AMVJ. Anders lopen we elkaar straks allemaal in de weg. Als er weer getraind of gespeeld zou kunnen worden, worden jullie daar uiteraard via de website en de Nieuwsbrief over geïnformeerd.

Wat gaat er gebeuren met de Nationale Voetbaldag op 13 juni?
Eind maart liet de KNVB ons al weten dat de Nationale Voetbaldag op 13 juni is afgelast. Wij hopen echter van harte dat wij op die datum nog wel een verbindend evenement voor de hele club kunnen organiseren. Hopelijk een mooie gelegenheid om een lastige tijd achter ons te laten en gezamenlijk weer vooruit te kijken. Uiteraard doen we dit alleen als dat helemaal veilig is. Laat 13 juni vooralsnog dus nog even in je agenda staan!

Kan ik nog wat voor AMVJ doen?
Wij zijn aan het inventariseren welke klussen wij in deze voetballoze periode eventueel toch nog kunnen uitvoeren, uiteraard met inachtneming van alle Corona voorzorgsmaatregelen. Heb jij ondertussen ideeën en of wil je ons helpen in deze bijzondere tijd? Dan horen wij dit graag via bestuur@amvjvoetbal.nl