84x gelezen

VR2 ol̩,ol̩ Рzo begin je een seizoen

Het hing al even in de lucht, maar het moest nog wel even gebeuren. Na de eerste 2 wedstrijden in september zijn er meteen al 2 punten meer behaald dan het gehele vorige seizoen, 2 keer winst dus! Je kunt er eigenlijk niet echt verbaasd over zijn als je de dames het afgelopen jaar hebt gevolgd. Een nimmer aflatende inzet, posities worden steeds beter ingevuld, technische vaardigheden zijn verbeterd en het scoren gaat ze nu ook steeds gemakkelijker af. En vooral veel plezier in het spelletje en met elkaar hebben, wat zorgt voor een uitstekende sfeer! Vele speelsters trainden een groot gedeelte van de zomer door en de trainingen van Lucky en Lex werpen hun vruchten nu ook af. De eerste wedstrijd uit tegen Wartburgia is hopelijk de opmaat voor het hele seizoen. Het 4-3-3 spelletje kostte veel kracht maar de tegenstander liep achter ons aan, werd moe, en kwam nooit lang in balbezit. Het gevolg was een regen aan kansen die 3 doelpunten opleverden. Aangezien onze keepster ook nog duidelijk maakte dat zij geen doelpunt zou doorlaten, gingen we met een 3-0 ruststand naar binnen. Een tegendoelpunt werd in de tweede helft snel weer teniet gedaan door een doelpunt van ons en een dik verdiende 6-2 overwinning was uiteindelijk het resultaat. Zaterdag 19 september kwam Zeeburgia op bezoek en die hadden een paar hele goede speelsters. We hadden minder tijd om de goede keuzes te maken in balbezit en het spel was een stuk onrustiger. Dit kwam ook omdat er in de opstelling keuzes gemaakt moesten worden gemaakt, aangezien er 3 dames van de vorige wedstrijd nu niet konden komen, en 4 anderen nu weer wel. Toch hadden we een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar wat je vaak ziet overkwam ons nu ook. De tegenstander onderschepte een bal op onze helft (en daar waren ze bijna nog niet geweest!) en deze werd niet veel later keurig over onze keepster geschoten. De tweede helft leverde aanvankelijk niet veel kansen op, tot we nog meer druk op hun achterhoede gingen zetten. Werd de eerste grote kans nog net gestopt, de tweede en derde gingen er binnen 5 minuten prachtig in en daarna was de tegenstander, op een enkele uitbraak na, uitgeschakeld. Onze energie bleek opeens nog lang niet op en we bleven op de helft van de tegenstander voetballen. Een spannende wedstrijd eindigde zo in 2-1 winst, een groot gejuich na het laatste fluitsignaal en blije gezichten. Niet in de laatste plaats bij de coaches en het opgekomen publiek (telde ik 5 supporters aan de kant?). Door te blijven geloven in een goed resultaat en te blijven voetballen met volledige inzet werd de maximale score van 6 punten behaald. De jongens die op een steenworp afstand in de Arena mogen voetballen, zouden af en toe eens een paar kilometer naar het westen moeten rijden om te kijken naar dit team en te ervaren waar inzet en gedrevenheid toe leidt: leuke wedstrijden en veel kansen. Aangezien er nog genoeg te leren valt en de dames hier open voor staan, belooft het op voetbalgebied een leuk seizoen te worden. Maar wat mij betreft blijft het belangrijkste: los van het resultaat moet de sfeer altijd zo goed blijven als deze nu is! Succes meiden! Michel