167x gelezen

VR1 (zat): 0 – 3 ½;

AMVJ VR1 Zaterdag was zo een dag; de zon scheen, de lucht was blauw, maar als je aan de kant zat was het best heel kou(d). Vandaag speelden we uit tegen sv Ouderkerk. Bij aankomst in de kleedkamer lag er voor ons allen een verrassing klaar. Van het sponsorgeld van Café Anno 1890 hebben we reserve tenues kunnen kopen en ze zijn prachtig. Pau & Clau, super bedankt voor het regelen! Helaas konden we ze niet aan want Ouderkerk speelt zelf in het blauw, en dat is precies de kleur van onze reserve tenues. Na dit leuke begin, waren we al vroeg op het veld te vinden, waardoor we goed konden warmlopen, inschieten en ons bekende sprintje maken. De één was fitter dan de ander, blessures of gewoon een kater, maar we hadden gelukkig genoeg spelers op de bank zitten.

De wedstrijd was begonnen. We hadden de opstelling wat omgegooid met o.a. Ruth als mid-mid en Berdien in de verdediging om zo aan ieders wensen te voldoen. Claudia nam de verdediging onder haar hoede door goed te coachen en op het juiste moment in te grijpen. Voorin had Lotte de leiding die er erg lekker in zat. Sterk aan de bal, rust in het spel en mooie voorzetten. In het 16 meter gebied stonden Arie en Mau telkens weer vrij, maar helaas was de aansluiting op de voorzetten niet perfect. Na een mooie bal vanuit de verdediging, doorgetikt, stond Lotte uiteindelijk zelf bij het doel en knalde de bal er prachtig in. Wiehoeee 0-1 voor AMVJ. Ondanks dat het nu misschien lijkt alsof we geen tegenstanders hadden, was niets minder waar. Ouderkerk was scherp en zat goed op de bal, waardoor wij onrustig speelden. Meerdere ballen die net niet het doel ingingen of die prachtig werden gered door onze keeper; Gerrie is echt goud, na ja eigenlijk groen. Ondertussen waren er al meerdere spelers gewisseld en o.a. Clau stond lekker te spelen op het middenveld. Ruth schoot nog een prachtige bal vanaf grote afstand op doel, maar helaas net over. Hierna werd het echt onrustig en kon er niet echt meer lekker gespeeld worden. Gelukkig was de rust nabij, we waren eraan toe.

FUUUUUUUUUUUUUUUUT. Ja de tweede helft was begonnen. En ook al kunnen we nu heel uitgebreid vertellen wat er de eerste minuten gebeurde, er telt eigenlijk maar 1 ding: we scoorden weer! Weer een mooie paas op Lotte die hem mee naar voren nam en HUPPATEE: 0-2 voor AMVJ. Vlak daarna weer een kans! Officieel is het een hattrick als je er drie in één helft scoort, maar het maakt ons niet uit; want: 0-3! Dat voelt goed. AMVJ had de rest van de helft duidelijk de overhand. We speelden meer over, probeerde goed te roepen en er werden nog veel kansen gecreëerd. Desalniettemin had de verdediging het zwaar en Groene Gerrie moest hard blijven werken. Doordat het middenveld mee liep naar voren, was er een goede aansluiting met de aanval. Zowel Mau als Arie liepen de longen uit hun lijf en kregen veel kansen op doel. Arie liep prachtig met de bal naar voren, stond oog in oog met de keeper en op de bank telde we het doelpunt al. JA…. Nee! (buitenspel) Er werd alsnog geklapt op de bank; ½ puntje voor Arie. Het eindsignaal klonk en het was gedaan. Bedankt iedereen voor het spelletje, de drie punten zijn weer binnen. 0 – 3 ½, AMVJ VR1.

Liefs, Tam en Eef