127x gelezen

VR1 had Pim misschien toch wel nodig

Vrouwenvoetbal Amstelveen

Vandaag was het een bijzondere dag, want wij hadden de eer om op het sportpark van de grondlegger van de moderne sport te mogen spelen; Pim Mulier. Hij groeide op in Haarlem en na het Engelse football gekeken te hebben had hij nog maar één doel voor ogen: de strijd tegen het vooroordeel en de kortzichtigheid van de mensen in Nederland. Ondertussen zou Pim nu 151 jaar oud zijn, dus aanmoedigen was er niet bij. Dat dit een goedlopend sportpark is, hoeft niet aan getwijfeld te worden. Het is de thuisbasis van DSS VR4 waar wij tegen mochten spelen.

Als Champions League spelers mocht AMVJ VR1 opkomen lopen met DSS VR4 als tegenstander onder leiding van scheidsrechter Her. Tot grote teleurstelling van Her werd er vandaag geen vlog opgenomen, maar alsnog had hij er zin in. AMVJ mocht kant kiezen en DSS VR4 begon met de aftrap. In onze opstelling was Linda wat naar voren geschoven, terwijl Ruth en Claudia centraal achterin stonden. Al snel kregen we de bal en probeerden we creaties te maken. Vanaf achter kon de bal mooi langs de lijn worden geschoten om vervolgens gevaarlijk te worden voorin. Ondanks dat het idee goed was, wilde het nog niet echt vlotten. In plaats van voetballen werd het een beetje een flipperkast spelletje.. veel ballen uitschieten, naast schieten en steeds net een stapje te laat zijn. Zonde, want de kwaliteit is er. Na de eerste helft van de eerste helft waren er wat wissels en stond er weer een frisse ploeg, maar ook dit mocht niet tot een doelpunt leidde.

In de rust wordt het duidelijk. We moeten felheid tonen, als eerste de bal hebben, niet afremmen en ACTIE! Dit kwam goed aan bij AMVJ en de wil die kwam er.. mooie acties werden gemaakt langs de lijn, een-tweetjes die aankwamen bij de links en rechts voor (Lotte,Manu/Arie), of schoten door het midden van o.a Linda en Ruth. Ondertussen werd het al donker. DSS bleef hangen, terwijl AMVJ steeds feller op de bal werd. Jeltsje maakte haar comeback in de spits, waar ze nog mooi een aantal balletjes ontving om zich om te draaien met de bal en te scoren. Maar, helaas, dat laatste gebeurde niet. Af en toe was er een doorbraak van DSS, maar Gerrie stond daar gelukkig op en top scherp dus geen bal die het doel in het kwam. Helaas was dit wederzijds. Ondanks de kansen in vooral de tweede helft, mocht de bal er niet aan gaan. Her vloot af en de wedstrijd bleef onbeslist: 0-0. 1 puntje meegenomen terug naar Amsterdam, wat zeker beter is dan verliezen. Toch jammer dat Pim er niet was, zijn tips hadden we vast goed kunnen gebruiken.

Liefs,

Tam & Eef