90x gelezen

Tussen de stortbuien door …….

…speelde Eén in Weesp zijn tweede bekerpotje in drie dagen tegen de plaastelijke tweedeklasser zondag.
De aanwinsten kregen van coach Maurice uit het verre Zuid-Afrika een basisplek toebedeeld, terwijl een paar andere vaste krachten al met blessureleed en/of ziekte te kampen hadden, een beetje rust kregen en/of in een vroeg oefenpotje met Twee een vroege vrije zaterdagmiddag prefereerden.
Voor het inpassen van de nieuwkomers is zo’n bekerronde een uitkomst, want ook vanmiddag bleek dat er nog wel het een en ander te knutselen valt om straks weer in het echie ouderwets te kunnen knallen. Maar het komt goed,want met het vorderen van de pot werd wel duidelijk dat er voldoende mogelijkheden in Bordeauxrood zitten om er weer een aardig seizoen van te maken. Met Levien Rocha een zonder meer zeer talentvolle sluitpost, Ricky Kumar, een lettelijk en figuurliljk driftig gangmakertje op het midden, Brice de Groot,wie kent hem niet als (potentiële) spelbepaler en een straalmotor gedreven Leon Götz aan de buitenkant lijkt de Mauricemeute in de breedte een nog steviger fundament te hebben gekregen. Want, en dat tekent de hechtheid van het team, in vergelijking met vorig jaar is er niemand vetrokken. Nee, ook Kiepie (Nick de Groote) niet, maar die heeft inmiddels bij zichzelf een spitsen-gen ontdekt dat zijn bloed doet kruipen waar het hopelijk voor hem ook gaan kan.
De wedstrijd tegen Weesp was bepaald nog niet groots en begon zelfs een tikkie chaotisch. Maar dat kan ook gelegen hebben aan het feit dat de warming up dit keer meer leek op een hoosbui veroorzaakt verfrissend waterballet. De start van Eén was desalniettemin weinig fris (van de lever), slordig en met veel onnodig balverlies. En toen de tegenstander met een aardige combinatie al snel een vrije doortocht naar de 1-0 kreeg aangeboden, moest gezien het voortdurende voortgerommel even worden gevreesd voor een demotiverend slachtpartijtje. Maar ziet, het team rechtte de ruggen ging feller en gedrevener aan de bak en maakte nog voor rust gelijk via een mooie pass van de, als hij mag mopperen naar de zijijn, steeds onverzettelijker Bram van de Driest gevolgd door een lekkere inglijer van debutant Leon Götz.
Omdat de scheids vlak voor rust respectloos gedrag van een Weespenaar met twee keer geel bestrafte leek het tweede bedrijf tegen tien man een makkie te worden. Dat zag er de eerste twintig minuten na rust ook naar uit want met goed positiespel werd de tegenstander keurig in de klem gehouden. Maar toen behoorlijke kansen weer eens argeloos om zeep werden geholpen- oude kwaal?-zakte de spirit naar het ondermaats gedoe van het begin van de pot. Weesp kreeg zelfs nog een paar aardige mogelijkheden. En toen Eén een laatste open kans ook niet wenste te verzilveren eindigde dit op zich aardige en weer leerzame duel onbeslist.
Aanstaande dinsdag gaat de oefenstage verder tegen het bepaald niet misselijke Amstelveen Heemraad (hebben goed “ingekocht”).
En nu de KNVB Bobo’s in hun wijsheid hebben besloten om de duisternis getorpedeerde pot tegen Nieuw West toch te laten uitspelen kunnen de AMVJ fans woensdagavond om half acht ook nog terecht op het Loopveld om in 25 minuten het einde van de selectiecampagne mee te maken. Mits onze gasten nu tenminste wel op tijd hun opwachting maken….

Dirk PS “Overigens ben ik van mening dat AMVJ voetbal binnen de kortste keren over een fatsoenlijke kunstgras accommodatie dient te beschikken …..”(vrij naar Cato)