57x gelezen

Topteam door team- topspirit geklopt….

2013-10-26 19:22:07

Het grote verschil in uiterlijkheden:

·         een tot in de puntjes verzorgde omgeving voor een tot in de puntjes gesoigneerde selectie.

Met `de Don` als ervaren, kundige en gedreven toptrainer, omringd door een staf om je vingers bij af te likken.

En een ten opzichte van vorig seizoen hevig gerenoveerde, expats- gelijkende, spelersgroep met een ook uiterlijk voor deze tweede klasse uiterst professionele uitstraling; met de zelfverzekerde attitude van een toekomstig kampioen.

Ziedaar de Zunderdorpse voetbalgrootmacht: HBOK

·         Daartegenover: een weliswaar door een vriendelijke sponsor in nieuwe voetbalplunje gestoken ploegje van gemiddeld nog jeugdige makkers met gezamenlijk wel al heel veel dienstjaren voor hun clubje; een groep met louter punten en plezier als beloning voor hun ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen.

Getraind en gecoacht door een qua dienstjaren heel wat minder ervaren, maar niet minder kundige en gedreven jongeling, omringd door twee AOW-ers (een grens en een grensgeval als manusje van alles).

Ziedaar het Loopveldse AMVJ ook wel genoemd: Eén, Bordeauxrood of (soms nog) de Mauricematadoren.

Het grote verschil in de pot tussen beide teams op deze zonovergoten maar toenemend winderige zaterdagmiddag op het Loopveld:

·         de innerlijke, intense en collectieve gedrevenheid om een goed resultaat te halen.

En dat had Eén over de hele linie beduidend meer dan zijn wat zelfgenoegzaam over het nog niet zo heel puike veld drentelende opponent.

Iedereen (ook de sportieve bestuurders en handvol supporters van HBOK) was het er na afloop van dit meer spannende dan fraaie topduel over eens dat Bordeauxrood zeker op inzet en (meest goedaardige) agressie de drie punten volkomen verdiende.

Na een wat voorzichtig begin, werd een tactisch door coach Maurice met veel inzicht geïnstrueerd AMVJ allengs sterker. Veel feller op de bal werd de tegenstander geen meter ruimte gelaten om ook maar iets mooiers te verzinnen dan de overwegend lange haal op de het moet gezegd niet ongevaarlijke spitsen van de bezoekers. Maar veel gevaar voor de ook weer vanmiddag oplettend keepende Levien Rocha leverde dat niet op.

Aan de andere kant kon Bordeauxrood tegen het kwalitatief minste deel van HBOK aanvankelijk ook geen gevaarvolle offensieve klompen breken. Tot de zestien ging het zoals tot nu toe gebruikelijk in deze competitie soms heel aardig maar daarna hield het wel weer op.

Tot een kwartiertje voor rust Wieger Visser zijn puike optreden gedurende de hele pot alvast opluisterde met een clean doeltreffende schuiver in de verste hoek. Na een fatsoenlijke aanval en overigens geholpen door zwak verdedigen aan HBOK zijde. Die zelfde Wieger Visser haalde niet veel later de grote gramschap van `de Don` en zijn gevolg op de hals toen hij met een te hoog opgeheven been tegen de keeper van de tegenpartij opbotste. (geel was zijn deel)

De voorsprong voor Eén bij rust was er niet minder verdiend om.

De verwachting van de HBOK getrouwen dat de in Zunderdorp hoorbare terecht zetting van de HBOK coach na de thee enig effect op zijn pupillen te weeg zou brengen kwam bedrogen uit.

AMVJ bleef ook toen, nog extra gesteund door een fors briesje in de rug, de bovenliggende partij.

En dat leverde ook meer en grotere kansen op dan voor rust. Die werden echter gewoontegetrouw te achteloos terzijde geschoven. Totdat twintig minuten voor tijd een werkelijk voor deze klasse briljante attaque op even briljante, Imbrahimovic waardige , wijze door spits René Boer in het vijandelijk doel werd gechipt. In de rest van de partij had de voorsprong nog verder vergoot kunnen, nee: moeten worden. Want bij HBOK ging de deur achterin helemaal open in een verwoede poging met een heel cohort voorwaartsen alsnog een beter resultaat te halen. Door de enige onzekerheid in de tot dan toe vlekkeloos opererende AMVJ defensie werd het vlak voor tijd toch nog spannend (2-1) En die spanning duurde en duurde maar omdat de overigens prima leidende en opnieuw zeer jeugdige scheids uit het Zuid-Hollandse Nootdorp er meer dam tien minuten extra zomertijd bijtrok.

Maar toen ook hij zag dat het tijd was, was een mooie zege op de koploper door een puike teamprestatie van collectief voor elkaar knokkende Mauricematadoren een biertje voor de boys als beloning meer dan waard voor

Dirk