95x gelezen

Stormachtige aanval F5 op snelle meiden

Zaterdag 5 februari. De dag van de uitwedstrijd: BFC MF1. Het was nog schemerig. De zon was nog niet. Of hij had zich goed verstopt. Het had de hele nacht gestormd. En het waaide die ochtend nog. Windkracht 8 of 9. Wij waren allemaal op tijd bij ons verzamelpunt: het de Mirandabad. We spelen uit. Tegen die hele snelle meiden van BFC. Lijkt toch een lastige tegenstander. De jongens zien dat zelf geheel anders. Ze barsten van zelfvertrouwen. Maar wat een tijdstip om te spelen. Hoe zouden onze jongens het er vanaf brengen? Met een flink sterke wind in de rug kwamen we in de eerste helft snel op voorsprong: 5-0. Doelpunten van Malik en Raul. En ook een prachtige folley van Amstel na een goed genomen corner van Malik. Wat een goal. De tweede helft ging een stuk lastiger. De meiden kwamen heel vaak bij ons doel en scoorden dan ook (gelukkig maar) 1 keer. Alhoewel het tegen de wind in een stuk lastiger was, werd er toch nog weer gescoord door onze topscoorders Malik en Raul. Met een prachtige 8-1 op het scorebord bij het laatste fluitsignaal was het tijd voor een feestje: ranja in de kleedkamer! Uiteraard eerst nog een penaltyreeks die helaas niet kon worden afgerond. Desalniettemin een zeer geslaagd bezoek bij de meiden van BFC. En met dit soort aanvangstijden lijken onze jongens een stuk minder moeite te hebben dan het eerste van Ajax…