171x gelezen

One livestream, two faces…

Dat er in dit digitale tijdperk al heel veel mogelijk is met een simpel cameraatje en zelfs met zo’n moderne telefoon met lens, was ook wel al doorgedrongen tot de grijze cellen van uw chroniqueur op leeftijd.
Want ik doe dan ook met toenemende moeite toch nog steeds de nodige moeite om een beetje up to date te blijven met de pijlsnelle verworvenheden van appies, instagrammetjes, youtubes, linke ins en outs van het razende internet en meer van dat computerspul.
Maar het gevoel er steeds verder van verwijderd en er puffend achteraan te moeten strompelen neemt met het vorderden der jaren even snel toe als de snelheid van datatransmissie. (als ik dat laatste woord een beetje goed heb begrepen)
En als me allemaal een tikkie te machtig wordt zijn er Gode zij dank jeugdiger whizzkids die bereid zijn een digi-gehandicapt senior een beetje voort te duwen op de digitale snelweg.
Zo ook bij AMVJ-voetbal.
Enige tijd geleden kreeg ik een mail van ene Jaap namens een bedrijf met de ietwat prikkelende naam Mycujoo. tv. Een naar zeggen “multi-channel TV platform” en ”dus een podium voor (semi) professionele voetbalclubs, om eigen content, zoals live wedstrijden, on-demand video’s uit te zenden en een unieke manier te delen met alle fans”. Het laatste deel van deze zin ontlokte mij een op zich reeds een enigszins sceptische grimas, want ik besefte dat de verrichtingen van de Kumar Kids meestal maar een klein handjevol (maar wel: oerdegelijke) Bordeauxrode adepten op de been brengt. En dat, laten we wel wezen, de kwaliteit van het tweede klasse gebodene nou ook niet direct van een kwaliteit is die onmiddellijk “viral” gaat.
Maar aangezien ik toch wel benieuwd was wat er mogelijk achter deze jargon doorspekte aanprijzing schuil kon gaan, stuurde ik de boodschap met 4G speed naar onze onvolprezen AMVJ webmaster Lex van Hees.
En ziet: het resultaat van een ongetwijfeld diepzinnige dialoog tussen twee deskundologen
was de aankondiging dat de wedstrijd in 2a tussen AMVJ en OSV in levenden lijve via internet te volgen zou zijn.
Als een zogenaamde pilot voor hopelijk vele clubs die nog moeten volgen.

En zo geschiedde ook deze temperatuurzachte middag op het van vorst en ijs verloste maar nog wel hobbelige Loopveld. Met een minuscuul opnameapparaat en een klein “regiepanel” in het clubgebouw werd een nieuw hoofdstuk geschreven in de toch al roemruchte annalen van Bordeauxrood.
Ik zou nu kunnen stoppen, beste lezer, en u voor een beeldverslag van deze pot gladjes kunnen verwijzen naar de dik twee uur durende live stream-registratie op de site van AMVJ (en ik geloof ook het HAV)

Maar ik betwijfel of het beeld dat u daarvan overhoudt (zo u het al uithoudt….) congruent is aan de ervaringen van iemand die er “live” bij aanwezig was. Eenzaam gezeten op een wit stoeltje pal tegenover het opnameapparaat; daar neergezet door scheids van dienst de jongeheer Appel.
Bevreesd als hij blijkbaar was voor onrust riep hij mij op appel met de opdracht om de ongehekte zijlijn schoon te houden van al te opdringerige hooligans van beide partijen. Uiteindelijk heb ik een stuk of vier doodgoeie mensen naar elders moeten verwijzen…..Aan de (letterlijk) andere kant was het wel goed toeven in de relatieve stilte die daar met nog een heel leeg veld achter me heerste.
Niet afgeleid door de zijlijnkreten van coaches en supporters kon ik mij voluit concentreren op het gebodene.
Vol verwachting hoopte ik op een energie-explosie van Bordeauxrood. Want het ging nog ergens om deze match tegen de Oostzaners. Allereerst diende er nog iets te worden rechtgezet van de eerste ontmoeting, waarin een dolend AMVJ kansloos van de mat werd gespeeld. En ten tweede lonkte nog steeds een tweede periode. (een gelijkspelletje tussen BOL en Buitenveldert zou genoeg kunnen zijn)
Groot was mijn deceptie bij het aanschouwen van de eerste vijfenveertig minuten van de thuisploeg.
De schapen die in de polder hun eerste dartelsprongetjes maakten, oogden druisteriger en minder mak dan de discipelen van R&N.
Niks lukte en het verweer tegen de wel op het scherpst van de snede strijdend OSV was ronduit slap.
En hoewel het een van de kant af gezien wel erg goedkoop gegevens pingel leek, kwamen de bezoekers dik verdiend op een 1-0 voorsprong. Dat de score in de eerste helft niet hoger opliep was mede dankzij de binnenkant van de paal, meer geluk dan wijsheid. Het was ronduit “tear-streaming” om te zien hoe weinig AMVJ er van bakte.
In de rust vroeg ik dan ook de regisseur van de live stream of de opname van eerste vijfenveertig minuten niet meteen gedeletet kon worden. Maar dat vond hij zonde voor OSV; en gelijk had ie.

Wat er in de kleedkamer gebeurd is, ik weet het niet. Ik diende immers de zijlijn schoon te houden…..
Maar in het tweede bedrijf toonde Het Kumar Cohort een heel ander smoel.
Nu wel druk en strijd en geen gelamenteer meer. De tegenstander had wellicht al heel wat energetisch kruid verschoten, maar kwam er tegen een veel alerter AMVJ nu veel minder aan te pas dan in hun “harddisk drive” in de eerste helft.
De face lift kreeg ook nog een vrolijke kleur toen de koud ingewisselde René Boer een loepzuivere flanker van Idriss Nabil met een brede smile in het vijandelijke netje kopte. (1-1)
Daarna ging de thuisploeg aanvankelijk zonder succes op jacht naar meer.
Dat vond de keeper van OSV blijkbaar nogal sneu of wilde wellicht als eerste onder de douche, want hij besloot met een volkomen onzinnige natrapperij  op René Boer, Bram van der Dries in staat te stellen de terecht toegekende 11-meter achter de reserve goalie te snoeien (2-1).
Tegen 10 man van de bezoekers was het uiteraard lekker ballen. Een het eerste helft leed was definitief geleden toen Idriss Nabil na een mooie aanval de 3-1 produceerde.
Tot slot konden de pitchers bier helemaal van de schappen toen Lionel Grootfaam zijn mooie naam eer aan deed door de eindstand op het bord te mikken. (4-1)
Toch nog een ruime zege dus na een droevig begin van Bordeauxrood. (Maar helaas geen tweede periode kans meer, want BOL won. Niet getreurd want er valt nog genoeg te streamen in 2a.)

Ik zag live een live stream met twee gezichten derhalve.
Advies:  als u OSV fan bent en u wil perse de livestream zien , kijk dan vooral de eerste helft van de registratie en delete de tweede ; bent u voor AMVJ doe dan precies het omgekeerde.
En voor de neutrale lezer: als u deze impressie tot het eind hebt doorgeworsteld zou ik het daarbij laten voor vandaag……

Dirk