146x gelezen

Nieuw seizoen, nieuwe gezichten en nieuwe kansen

De tijd vliegt en voor je het weet bestaat je cluppie 100 jaar en staat Bordeauxrood alweer voor aanvang van een nieuw seizoen. En een hopelijk niet door Corona en andere ellende gestoorde competitie.

Gelukkig opnieuw in 2a, opnieuw onder leiding van coach Ricky Kumar en assistent Nick Tavenier.
Maar niet alles bleef bij het oude. De selectie (26 man sterk) kent heel cohort (12) aan nieuwe gezichten. Persoonlijk door Kumar “gehaald”

Voor de goede orde voor alle ongelovigen:…maar niet “betaald” (dan wel “vergoed”). Er is nog geen teamfoto beschikbaar, maar dan zou de trouwe lezer zeker opmerken dat daarop ook een 10-tal bekende snuiten ontbreken; aan het eind overgestapt of al tijdens het vorige seizoen gestopt.

Een heel stel balt nu in een geelrood gestreepte outfit als vriendenteam bij goede buur Sporting Martinus. Was toch wel even wennen om “deze vrienden voor altijd” zaterdag voorafgaand aan de bekerwedstrijd van Eén bordeauxrood-loos tegen AMVJ 2 op het Loopveld te zien jakkeren, winnen om na afloop samen ouderwets lekker te bieren.

Het ga hen bijzonder!

Het mag duidelijk zijn dat het met zoveel aanwinsten wel even wennen was. Gelukkig zijn er dan oefenpotjes en “de Beker” om daarin te voorzien en voor de trainers om te proberen de puzzelstukjes in elkaar te passen en meten. Na een “voorzichtige start” leek in het vijfde rondje tegen 1 e klasser Uitgeest (1-0 winst) iets zichtbaar te worden van wat dit team vermag.

Het was zowel onder zon en wind (1e bedrijf) als in de striemende hoosbui (na rust) onder leiding van de nog immer praatgrage maar goed leidende heer Julio Barrales het aanschouwen meer dan waard wat de nieuwe Kumar Kids aan heus voetbal op de mat deponeerden.

Nog veel te vroeg om “hei” te krakelen natuurlijk of alvast boude uitspraken te gaan doen over het competitieverloop. De herinnering aan de aanvankelijk hooggespannen verwachtingen over vorig seizoen en de bijna dramatische afloop daarvan nopen sowieso tot enige nederigheid. “We zullen het wel weer zien”, is een verstandige conclusie voor dit moment. Dan kan er immers niks mis gaan.

Of zoals de oude Chinezen al riepen: “Als je geen verwachtingen koestert kan geen enkel resultaat een mislukking zijn”. Kansen genoeg echter om er wat van te maken. Vond ook de coach na deze ouverture van zijn met een hoog gehalte aan ingestroomde nieuwelingen opgebouwde team.

Luister maar en tot het eerste echie uit tegen OSV.

Dirk