131x gelezen

Monsterscore voor F2…

Zaterdag speelde de F2 hun 1e wedstrijd van dit seizoen tegen Taba F5. AMVJ stond met hetzelfde team als vorig jaar, maar uitgebreid met 2 sterspelers, Ivan en Jesper. De jongens begonnen de wedstrijd alsof er geen zomerstop was geweest. De combinaties kwamen als vanouds, en binnen 5 minuten schoot onze topscorer van vorig jaar, Maron, het 1e doelpunt van dit seizoen binnen. Maron had de smaak te pakken en schoot op aangeven van Kohki de 2-0 erin. Ook maakte Maron binnen 20 minuten de 3-0 en de 4-0. Op aangeven van respectievelijk Ivan en Julian. De F2 was in bloedvorm, Elian speelde als verdedigende middenvelder de sterren van de hemel, en samen met Frits hield hij de achterhoede hermetisch gesloten. Jesper die zijn aller eerste wedstrijd speelde voor de F-jes voelde zich helemaal thuis hier, en hield de rust en orde op het middenveld. Julian die op het middenveld stond opgesteld, was overal te vinden. Hij rende zijn benen onder zijn lijf vandaan, van voor naar achteren en weer terug. Hierdoor creëerde hij menig kansen. Waaronder ook een uitgelezen kans voor Ivan, die in zijn 1e wedstrijd voor AMVJ gelijk scoort, en de ruststand op 5-0 zet.
In de rust nam iedereen lekker een bekertje limonade, en voor de coach was er weinig om te bespreken, behalve dan dat ze gewoon lekker zo door moesten gaan.
De 2e helft begon gelijk weer goed voor AMVJ, Maron stond alleen voor de keeper en schoot de bal handig in het net, 6-0. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam van de schoen van Julian, van een metertje of 15 schoot hij de bal met een mooie boog over alle verdedigers heen, zo in de kruising, 7-0. En om te laten zien dat het geen mazzel was schoot hij er ook maar gelijk de 8-0 in.
Op de linkervleugel liep onze enige linkspoot, Kohki, en hij wist met zijn handige steekpasses steeds de voorhoede vrij te spelen. Zo ook bij de 9-0, Kohki omzeilde de hele Taba verdedigers en tikte handig de bal naar Maron die zijn 6e doelpunt in het doel trapte, 9-0.
De 10-0 kwam ook, maar helaas niet door een AMVJ speler, deze goal kwam heel lullig in de kluts en een Taba speler schoot de bal in zijn eigen doel.
Maar Julian vond dit nog niet genoeg, hij scoorde de 11-0 voor AMVJ. En Jools die de 1e helft niks had gedaan, omdat hij moest keepen, wilde ook nog even scoren. Keihard werkte hij hier aan, en in de laatste minuut werd zijn harde werken beloond. Met een prachtige rush over het hele veld kwam hij alleen voor de Taba keeper te staan, en met een handige tik speelde hij de bal voorbij de goalie en zette de eindstand op 12-0.
Wat een prachtige wedstrijd was dit, en ik hoop dat dit een mooie voorbode is op het aankomende seizoen. Jongens, woensdag lekker trainen, en tot volgende week weer.