144x gelezen

Kranig geweerd

Om half 8 waren de eerste AMVJ’ers alweer wakker. Geheel spanningsloos was vandaag namelijk niet, want het was nummer 2 (wij) tegen de nummer 3 (ZSGOWMS). Wij stonden 4 punten voor op ZSGOWMS, maar hebben ook één wedstrijd meer gespeeld. Met een gelijkspel zouden we 1 punt voor houden, met een winst 4 punten. Zonder punten zijn wij er van afhankelijk dat ZSGOWMS een wedstrijd verliest om op de tweede plek te blijven. Dat wilde AMVJ niet laten gebeuren, maar ondanks deze druk was Jaime duidelijk: ‘Meiden, het gaat om genieten, ga lekker voetballen, dat is het belangrijkste’. Om 14.30 was de aftrap en we waren klaar voor de strijd. 

Lastig. Dat is het woord om het spel te omschrijven. ZSGOWMS zat er goed op en AMVJ kreeg de bal moeilijk rond gespeeld. Acties werden zeker geprobeerd, maar echt lekker zaten we er niet in. Daarnaast hadden we het verdedigend zwaar en liep er vaak een man vrij van de tegenstander. Gelukkig hadden we Gerrie in het doel en die was ontzettend scherp. Harde ballen, hoge ballen en ballen in de hoeken; onze keeper had ze allemaal. Na de eerste 30 minuten gespeeld te hebben, kwam het wat meer op gang. Lotte, als middenvelder, gaf een prachtige voorzet, maar helaas ontbrak het aan spelers in de 16 meter. Gelukkig was Lot de bal nog niet zat en er kwam weer een mooie voorzet. Met Anne in de spits, Corno die aan kwam rennen en Harm iets achter de tweede paal leek de kans groter dat er deze keer wel een doelpunt uit zou komen, maar ook deze mocht er niet in. Het was veel rennen en hard werken. Al zwetend liepen we de eerste helft het veld af met een stand van 0-0. 

Na een korte bespreking en wat tips hier en daar konden we weer beginnen. Dit keer waren we scherper, probeerden we vaker voor onze man te staan en ze minder tijd te geven. Dit resulteerde in wat mooie pasen van o.a Manu en Claudet. In de verdediging liep het helaas niet helemaal gestroomlijnd en kreeg ZSGOWMS ruimte. Na een mooie voorzet van de tegenstander, kwam de bal dus ook aan bij een speler die vrij stond en ja hoor, 1-0. Wat een bummer. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Conditioneel waren we sterker en terwijl zij aan het aftakelen waren, gingen wij er volop in. Ruth gaf een enorme trap vanuit het goal richting Anne, die hem prachtig over de keeper in het doel schoot, 1-1!!!! Vervolgens moest er nog een kwartier gespeeld worden en had ZSGOWMS hun balbeheersing niet verloren. AMVJ moest knokken om de bal uit het doel te houden en dat was pittig. Drie vrije trappen tegen, maar ook dit wisten we met het hele team eruit te halen. Mega fitte Mau die bleef rennen en het team met haar support er doorheen sleepte en Jel als spits bracht de bal goed mee naar voren. Uiteindelijk klonk het eindsignaal en was het einde wedstrijd. 

‘Een gelijkspel. Had er meer ingezeten of ben je bij met een punt?’. Een standaard mailtje die je krijgt van voetbal.nl afhankelijk van je uitslag. Lastig, we zijn zeker blij met een punt, maar we hadden graag gewonnen en zo onze voorsprong als de tweede plaats vergroot. Vanaf nu hebben we het heft in eigen hand om onze tweede plek te behouden. Meer had er niet ingezeten vandaag, we hebben ons kranig geweerd.