108x gelezen

Je bent pas een sufferd als je hier niet

Je bent pas een sufferd als je hier niet van leert

Het moest een keer gebeuren. Ik had al te veel verslagen dit seizoen moeten toetsen omdat Eén een blijkbaar niet te stuiten puntenhonger ten toon spreidde. (Want zoals je weet: nederlagen versla ik niet…)
Maar nu was het eindelijk raak en goed ook. Tegen het laag geklasseerde VVA Spartaan ging de Hassanhorde -ook nog eens: keihard – onderuit. Na een heel matige voorbereiding en een eerste helft die ook al niet poepgoed oogde, was er gezien het spelbeeld toch alle vertrouwen dat het na rust allemaal in orde zou komen.
Het tegendeel was de harde waarheid: een soort collectieve zinsbegoocheling in de negatieve zin van het woord leidde tot een onbegrijpelijk ontluisterende wanvertoning in het tweede bedrijf. Het werd ‘lechts’ 4-0 voor een absoluut betere tegenstander die met de minuut meer boven zichzelf uitgroeide. Maar het had evengoed 6,7,of 8 –niks kunnen worden. Zo vaak werd de Spartanen vrije doortocht naar een steeds mismoediger ogende Kiepie geboden.
En ook al zou de tegenstander een paar huurlingen hebben gehad, dan nog was er niets op de overwinning van deze mannen af te dingen. Zij leverden het bewijs dat als je met je hart speelt er heel veel mogelijk is; ook met ogenschijnlijk mindere kwaliteit.
Dat hart ontbrak vanmiddag bij Bordeauxrood volledig. Het collectief heeft het leed over zichzelf afgeroepen en daarmee basta! Onderlinge verwijten zijn zinloos en ook volslagen onterecht. Je bent gemakkelijk een grote heer als je wint, maar het bewijs van een volwassen team ligt vooral in het vermogen groot te zijn als je beseft dat je ook samen verliest. En dat kan altijd een keer gebeuren. En bovendien met zo’n voorsprong op de ladder is er nog helemaal geen man over boord. Mits de boys de les van deze nog niet al te dure nederlaag ook samen ter harte nemen en deze mispeer weliswaar als een suffe stommiteit beschouwen maar vooral als een mooie les. Ik ben er van overtuigd dat, gezien de toch niet geringe intelligentie die in het team is samengebald dat laatste het geval zal zijn. Want je bent pas echt een sufferd als je van dit vervelende voorval niet de voordelen ziet!
Succes!
Dirk