158x gelezen

Honden blaffen, kikkers kwaken en…

…AMVJ'ers voetballen

AMVJ VR1 stond weer te popelen om te beginnen en we hadden wat goed te maken. Na het verlies van vorige week én 3 keer niet gewonnen te hebben van deze ploeg, was het tijd voor verandering. Op tijd verzamelen, duidelijk beginpraatje van coach Jaime (helaas is de tenniscompetitie weer begonnen van Michel) stonden wij een half uur voor tijd al in te spelen op veld 3. FC Aalsmeer was om 14.45 de tegenstander.

Fuuuuuuut. JA HOOR, 1-0. Een prachtige voorzet van Mau op Jel en na 20 seconde was de bal waar die moest zijn: in het doel van de tegenstander. Heerlijk, zo’n binnenkomer. Gelijk stonden we weer paraat om deze flow vast te houden. Al communicerende lieten we de bal rond gaan. Vanaf de verdediging, waar Claudie en Ruth centraal achter speelden op de buitenspelers Tam en Manu. Vanuit daar een tikje naar het midden, waar Eva stond, of langs de zijkanten met Harm, Corno en Saar. We combineerden er op los: lijntjes, een-tweetjes en driehoekjes. En met een actieve voorhoede, o.a Arie,  kwam vrij snel de 2-0. Een mooie assist van Jel op Lot en huppakee: doelpunt! Toch kregen we het wat zwaarder. Het was warm, we kregen dorst en het overpassen kosten meer moeite. FC Aalsmeer was ondertussen bekomen van de schrik en begon mee te doen met het spelletje. Een harde bal op goal die prachtig werd tegengehouden door Tam, maar helaas weer terug kwam bij de tegenstander. Dit resulteerde in nog een knal op het doel, die terecht kwam op de rug van een niet nader te noemen persoon. Kort samengevat; 2-1.  Vervolgens werd de eerste helft zakelijk uitgevoetbald. 

De tweede helft kregen we bezoek. En nee, niet alleen Jel’s vader van partij, ook een hond kwam ons vergezellen. Gelukkig hadden we Claudet (die weer terug is uit Aruba) die met wat handgeklap het beest het veld uit kon jagen. AMVJ zat er lekker in en we gingen weer samen spelen. En je raad het al… dit resulteerde in nog een doelpunt. Mau die hem vanaf de zijkant in het 16 meter gebied schoot, waar Jel, de spits, klaar stond om haar taak te voltooien. FC Aalsmeer was nog niet ingezakt en kon een paar keer mooi richting ons doel lopen. Gelukkig stond Gerrie goed gepositioneerd en hield ze alles er mooi uit. Onze goaltjesdief, Lotte, kon het natuurlijk niet laten. Ze liep met de bal richting het goal vanaf het middenveld en 18 meter voor het doel trapte ze hem prachtig over de keeper het goal in. Lotte, bedankt.  Met een uitslag van 4-1 kon AMVJ gerust het veld aflopen. 

Lieve lezers, lees je nou altijd onze verslagen en kijk je trouw de vlogs? Binnenkort heb je de kans om AMVJ VR2 LIVE te zien spelen! 29 april vindt de allereerste FANDAG plaats. En met het woord ‘spelen’ schieten we tekort, want er is ook gelegenheid voor handtekeningen en foto’s. Allemaal van harte uitgenodigd op 29 april, om 12.30 uur op ‘t Loopveld!

Eef & Tam