123x gelezen

Hoe Daantje AFC in spanning laat zitten

De kop boven dit artikel zou evengoed de titel van een spannend jongensboek kunnen zijn.

Maar dat is het niet; integendeel, het is de ware werkelijkheid van een doelpunt op een gelukkig weer vrij egale mat van de Bordeauxrode thuisbasis. 
Een fraaie goal nog wel van youngster Daan van Hees op het scheiden van de markt van een lekkere pot voetbal tussen AMVJ en de vrolijke vrijbuiters van EDO. 
En daarmee de schakelboys een verdiende driepunter schenkend, waardoor de titelpretendent in 2a van het zaterdagvoetbal, AFC een week (of zelfs nog langer) de kampioensruikers op sterk water dient te zetten.
Want aan telefonische tussendoortjes van de goede Mathijs Groenewoud van HAV te horen versjteerde ook OSV via een vrij bloedeloze van Turenhout (0-0) het kampioensgeduis van de rood/zwarte formatie van kekke coach Nihom. Weliswaar met nog twee wedstrijden voor de boeg nog op vijf veilige punten afstand van AMVJ, maar er zijn wel gekkere dingen gebeurd in het spelletje…….en in onze afdeling zeker, waar iedereen in staat is van iedereen te winnen en te verliezen. 
Stilletjes denk je dan: “het zal toch niet waar zijn dat de AFC-coach zijn boude uitspraken over het opeten van allerlei textiel alsnog gestand zal moeten doen?” 
 Nog zo’n gelijk spelletje of nog erger en de apotheose van deze competitie zou weer adembenemend kunnen worden. 
Vooropgezet dat Bordeauxrood zijn twee laatste potjes in winst weet om te zetten natuurlijk. 
Na de zeer matige wedstrijd in en bij Castricum waren de vooruitzichten daartoe bepaald niet Appie Kim. Om over het puntverlies daarvoor maar te zwijgen. 
Maar wie vanmiddag de bordeauxrode boys aan het werk zag tegen derde-periodekampioenskandidaat (alweer voer voor scrabbelaars) EDO zou zich over het verwerven van nog eens zes puntjes in de slotronden geen enkele zorg hoeven te maken. 
 Met toch weer een paar forse basisspelers aan de kant, speelde de ploeg van Schakel over het geheel genomen als herboren. 
Fris van de lever jakkerend en met de ouderwetse drang naar voren, werden de toch ook niet misselijke, maar ook niet geheel complete, gasten vanaf het beginsignaal van de uitstekend fluitende scheids de heer A. Willems onder druk gezet.
Zonder dat die daar in het eerste bedrijf althans, al te veel tegenover konden stellen. Veel gevaar voor het EDO doel en maar weinig voor het hok van Rocha was het resultaat van de dagendrang van Eén. 
Moeite met scoren en de nodige pech (onder meer twee pegels op de paal) verhinderden echter dat de thee door een tot dan toe verdiende voorsprong nog lekkerder smaakte. 
Nu moest de ploeg van Schakel het doen met een tevreden bakkie over de kwaliteit van het gebodene. 
 Na rust was er aanvankelijk van wat meer verzet en dreiging van EDO kant sprake. Maar na enige tijd werd die ban gebroken door een keurige openingsgoal van Bram Owusu, die een even keurige steekpass andere Bram, de vandaag weer uitblinkende aanvoerder van der Driest, op volle waarde wist te schatten. 
Merkwaardigerwijs gaf dit doelpunt AMVJ niet de rust om op even soevereine wijze de eindstreep te bereiken. 
 Uit onnodig nerveuze balverliesjes en onverklaarbare onoplettendheid aan AMVJ zijde kreeg de met ervaren en uitgenaste spelers volgestouwde tegenstander in de gaten dat er wellicht toch nog een beter resultaat te halen was. 
En dat leek ook bewaarheid te worden toen een fraaie flankbal even fraai getoucheerd achter de kansloze Rocha tot de gelijkmaker werd gepromoveerd.(1-1) 
En daarmee zou het kampioenschap zijn beslecht en de kans op de derde periodetitel voor de bezoekers nog springlevend zijn. 
Maar met reeds een wedstrijd in  Twee (en ook een fraaie treffer aldaar) in de benen, beloonde de jeugdige Daan van Hees zijn tweede wisselbeurt in successie in het Bordeauxrode Walhalla zichzelf, zijn maatjes en coach Schakel vlak voor tijd met een puntgave en verdiende winnende treffer. 
 En dat ook nog na een zeer glad lopende aanval van het team en een dito stropdasassist van Bram Owusu. 
En daarmee hield Daantje de spanning er dus nog in, maar hoeft de AFC coach overigens ook nog niet te vrezen voor de zo gevreesde textielitis. Hoewel……….? 
Zeg nooit nooit, aldus een tevreden 
Dirk 
 PS De voortreffelijk fluitende scheids van dienst (zie boven) meldde in de nazit alsof het de gewoonste zaak van de wereld was dat hij weliswaar morgen nog een wedstrijd op niveau diende af te werken, maar daags daarna het ziekenhuis in moet om aan een ernstige aandoening te worden geholpen. AMVJ en alle aanwezige EDO-mannen wensen de heer Willems alle sterkte, het allerbeste en een voorspoedig herstel toe.
D