130x gelezen

Het syndroom van de tweede helft

Bij de A2 van AMVJ treedt op dit moment een wel heel vreemd syndroom op, het syndroom van de tweede helft. Niemand heeft enig idee waar het vandaan komt. Maar de gevolgen van dit syndroom kent iedereen bij de A2 inmiddels. Het is namelijk crisis, de laatste zes opeenvolgende wedstrijden werden allemaal verloren. Dat resulteert in een laatste plaats. Pas één wedstrijd wist AMVJ dit jaar met winst te bekronen en dat was de eerste tegen 't Gooi A1.

Sinds die wedstrijd treedt het aparte syndroom op. De wedstrijd na 't Gooi werd met 5-0 verloren van onze eigen A1. De eerste helft had de A2 het betere van het spel maar daar was de tweede helft niks van te zien. Ook de wedstrijd die volgde gaat de boeken in als een in de tweede helft verloren wedstrijd. Tegen DOB, welke nu vierde staat stond AMVJ bij rust nog voor, maar dat verzuimde ook in de tweede helft. Het werd 2-6.

Een ander mooi voorbeeld is de uitwedstrijd tegen de toenmalige laatste plaats, SDO. AMVJ speelde goed voetbal en kwam meer dan terecht op een 1-0 oversprong in Bussum. Maar de tweede helft verging de voorsprong en stapte AMVJ opnieuw zonder winst van het veld. Het werd 4-1.

In oktober ging AMVJ op bezoek bij de huidige koploper. Na tien minuten spelen stond AMVJ op een 0-2 voorsprong en had zelfs her en der kansjes voor een vergroting van de score. Deze bleef helaas uit, bij rust stond het inmiddels 1-2 maar in de tweede helft verloor AMVJ alsnog in de laatste minuut met 3-2.

Twee weken geleden voelde AMVJ misschien wel de pijnlijkste nederlaag van het seizoen. AMVJ speelde in het kleine Nederhorst tegen de plaatselijke club, Nederhorst. Het dominerende voetbal zorgde voor een 0-1 voorsprong via Tijs. Maar vlak voor de rust werd het alsnog 1-1. Vol vertrouwen zat AMVJ in de kleedkamer en van verlies zou dit keer geen sprake zijn.
De tweede helft was een blamage. Ondanks het feit dat AMVJ in de tweede helft op een 1-2 voorsprong kwam verloor het met 9-2.

En toch heeft AMVJ altijd vertrouwen in een goede afloop. Waar komt dit vertrouwen toch vandaan? Misschien toch van het spel want AMVJ kan bij vlagen heel goed combineren en zelfs gevaarlijk worden. Maar volgens velen zit dit verlies tussen je oren. Het zou een concentratie gebrek zijn. In ieder geval niemand weet waar het vandaan komt. Het moet snel afgelopen zijn zodat AMVJ in de middenmoter van de competitie terecht kan komen en wie weet volgend jaar voor wat meer kan gaan…