145x gelezen

het procrustesbed van amvj O15-1

Hercules moest een aantal werken verrichten Heracles of Hercules betekend door Hera beroemd. De vrouw van de opper god Zeus was erg jaloers op dit kind van de zoveelste vreemdgang van haar man de oppergod Zeus. Zeus die wel zijn kind beschermde en hielp waar hij kon een coach avant la lettre want hij moest het zelf oplossen.

Een werk was de reus Procrustes ontmoeten, die had een bed waar je in moest passen, was je te lang voor het bed dan werd je actief ingekort was je te kort dan werd je opgerekt tot je paste.

Heracles paste het op Procrustes zelf toe… Dat was het slagen van de opdracht. .Vandaag bond de onder 15-1 de strijd met zo n procrustes.Want al was UNO een jaar jonger, toch waren ze gemiddeld een kop groter.

De coach had zich het hoofd gebroken hoe hij op de motivatieknop kon drukken. Dat wil zeggen bij Oranje zie je dat er op inhoud wordt gecoached, maar niet op beleving( zoals Dick Advocaat heel goed kan) Hoe help je spelertjes om niet van zichzelf te verliezen?

Voetbal is een mentaal spel. Focus helpt. Concentreren helpt. En daarom helpt een warmingup, je hersenen worden enorm geactiveerd door de reticulaire formatie om precies te zijn, Het is maar dat U het weet.

En de wedstrijd dan? Ze wilden wel op rubber, maar onze ON vrienden hadden dat in bezit genomen en dus mochten we wachten tot de O 13 -2 klaar waren met hun gevecht met Sporting Martinus. En zo kon onder leiding van Rob het feest beginnen.

U kent onze helden al, maar verrassingsspits Ivo bemande het goal weer. En wat hij ver schrik ke lijk goed, vandaag. Zijn tegenstanders noemden hem die verschrikkelijke Neuer. Vandaag was zo n dag. Soms heb je dat, hij pakte alles. Maakte gee fouten. 

bij het uitlopen gebruikte hij zijn snelheid en kracht. Goede reflexen mooie verre uittrappen.

Zo bereikten we een brilstand bij de rust. Wat viel op het was spannend maar  bordeauxrood speelde niet goed rond en speelde teveel reactievoetbal. Dus na wat omzettingen ging het veel beter, AMVJ dicteerde nu het spel en twee prachtige aanvallen hadden een goal verdiend ( net naast Quentin) lat Bas.

De tijd tikte door. De libero liet zijn onvrede met de tactiek blijken. De coach speelde zijn laatste troefkaart uit, dit leverde een vrije trap op er was nog een halve minuut op de klok.

Bastiaan nam alle tijd. Hij had goed gezien dat de muur verkeerd stond en schoot langs de muur in de vrije hoek het was 1-0. Dit bleef het en zo werd er weer eens gewonnen. Dat is heel lekker en hopeljk het begin van nog meer zeges.