95x gelezen

Het klopte weer eens bij VR2.

Een tijd lang bent U verstoken gebleven van berichten omtrent de verrichtingen van dit alleraardigst vriendinnenploegje. Er was ook niet zoveel te melden, het kabbelde een beetje voort. Er werd wel getraind/wedstrijden gespeeld, maar het hield niet over.

Na de winterstop, goede voornemens??, leeft de boel opeens op. 10-12 Meiden op de training, met de trainingsleden erbij is er weer een leuke groep om een serieuze training af te werken. Dat je dan ook direct een potje kan winnen, neen, zo werkt het niet, dat vereist nog meer inspanning/tijd/inzet, en dit ook volhouden.

De kentering zat er aan te komen, het partijenspel op de training, het begint op Voetbal te lijken, dit nu doorzetten op de Zaterdag. Tegen Tos/Actief, een sterke ploeg, werd weliswaar met 3-12 verloren, geen schande, hun nrs. 10 + 14 horen niet in de 5e Klasse thuis. Dan volgt een nare uitglijder tegen DEVO, staat ZOB op het programma, dat zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. Dat weet coach Lucky en pakt de zaak als volgt aan: Vriendinnenteam, alle Meiden even veel speeltijd? Is niet altijd handig.

Op basis van capaciteiten/conditie/trainingsopkomst een basis in elkaar timmeren, we zien wel wanneer we moeten gaan wisselen. Iedereen komt/moet aan de bak, er zijn maar een paar Meiden, die 2 x 3 kwartier volop kunnen spelen, ik hoef geen namen te noemen, we weten zelf wel wie dat zijn. En bijv. je topscorer, of je laatste man, rots in de branding, zoveel als mogelijk laten staan, dat hoort ook bij teamsport, wanneer je eens een potje wilt winnen.

De wissels, onderschat ze niet, het team erdoor slepen. Je staat 2-1 voor, ZOB geloofde nog het tij te kunnen keren, maar daar is zij!

Maurina, onze zwarte parel, hotsie-knotsie, doorrammen, de bal moet erin, hoe dan ook en uiteindelijk prikt Cornelie de 3-1 binnen.

Helaas geen gedetailleerd wedstrijdverslag, ik moest meer ballen uit de sloot vissen dan Gerlinde uit haar doel.

Nou ja, alles voor de goede zaak, 3 puntjes in de tas, die kunnen we goed gebruiken. Wanneer we zo doorgaan, zullen er nog wel meer puntjes gesprokkeld gaan worden, de rode lantaarn, die gaan we overdragen.

Qua WEDSTRIJDAANPAK zal er tot het eind van de competitie niet veel worden veranderd. Met onze jonge Meiden moeten we fel blijven spelen, het de tegenstander lastig maken, niet in hun spel laten komen. Vanuit de achterhoede de bal gericht naar de hoekvlaggen schieten, onze snelle/handige aanvalsters inschakelen, die weten daar wel raad mee.

Niet de ballen richting het centrum/de keeper peren, de drukte opzoeken. 1 fikse kontduw van een centrumverdedigster, en hertje Anne gaat gestrekt naar het gras. Waarom doet dat meisje dat nou? Ik duw toch ook niet?

Nou, dan kan je 2 dingen doen: terugbeuken, lijkt mij weinig zinvol, ik zie Arie en Wendy nou ook niet direct oorlog in de 16 maken.

Lotte is gehaaider, pikt haar doelpuntjes mee, maar is ook geen echte stormram. Beter vind ik: de ruimte zoeken, rennen, laat de dikbillen je hielen zien, veroorzaak maar paniek, dan kan ons middenveld de weggeschoten ballen oppikken. Daar hebben we veel kracht/fysiek. Conditioneel nog niet optimaal, daarom moet Lucky veel wisselen, zodat we kunnen blijven rammen, de bal veroveren. En het liefst dan de bal even terug naar Linda/Ruth, die hebben een goede trap, weer de hoeken van het veld opzoeken.

Tijdens de komende TRAININGEN willen we meer aandacht gaan besteden aan het middenveldspel/combinatievoetbal. De bal controleren, bij je houden, niet snel wegspelen om het wegspelen, durf te voetballen. Goed begrijpen, dat is toekomstmuziek, echt voetballen, dat lukt niet van de ene op de andere dag, gaan we tijdens wedstrijden ook niet mee experimenteren. Tijdens de training gaan we OEFENEN, kappen/draaien, de kont erin, met links en rechts de bal doorspelen. Leren VOETballen, ipv HEUPballen, KNIEballen en SCHEENBEENballen, dat ga ik uitleggen, komt goed.

Een wedstrijd spelen, dat is een ander verhaal, volle bak ertegen aan, je niet laten kisten, puntjes pakken.

Tot Dinsdag, mvg, Steef.