136x gelezen

Het is gelukt! C1 ongeslagen kampioen

Het is alweer drie weken geleden dat de C1 van AMVJ volkomen onverwachts kampioen werd. Bij thuiskomst bleek de directe concurrentie punten gemorst te hebben waardoor AMVJ de titel niet meer kon ontgaan. Je zou zeggen dat je dan als C1-coach Donald Buwalda tevreden bent met de prestatie van je team. Echter  eiste Donald meer, hij wilde dat zijn team ongeslagen het seizoen ten einde zou brengen. 
In de resterende twee duels (allebei tegen Zaandijk C1) zette hij zijn team op scherp, geen gefeest, gewoon voetballen en punten pakken. Het begon met de kampioenswedstrijd op eigen veld. Iedereen had er zin in, gezamenlijk op de fiets naar de club, harde muziek in de kleedkamer en veel publiek. Spektakel op het veld was echter ver te zoeken, een slechte wedstrijd werd die in de slotminuten toch nog in het voordeel van de bordeaux roden beslist werd. Tot groot ongenoegen van trainers/coaches maakt de C1 nog wel een 1-0 achterstand ongedaan. Na het fluitsignaal barst het feest los, maar de missie is nog niet voltooid: ongeslagen het seizoen doorkomen.
Een week later, uit bij Zaandijk, moet de C1 hetzelfde kunstje weten te herhalen. De voorbereidingen waren uiterst ongelukkig, Kai een gekneusde rib, Donny aan de pillen voor rugklachten, Midor een lange tijd uit de roulatie, Luuk in te kleine voetbalschoenen en een Faissal die wil beginnen als wissel… Komt hiermee dan toch de droom van Donald in gevaar? De opdracht is niet verliezen, dan maar een gelijkspel.
We zijn inmiddels al een tijdje onderweg als Faissal zijn eerste minuten gaat maken. En zo gek als ie is, besluit hij van 20 meter op doel te schieten, Boem! Doelpunt 0-1! Grote ontlading bij de jongens, zou het seizoen dan nog mooier worden? Naar mate de wedstrijd vordert, wordt de pijn bij sommige jongens hen te veel, het is Kyle die het veld verlaat met een knie blessure. De tijd tikt weg, het eindsignaal komt dichterbij, trekt de C1 dan toch de drie punten over de streep? Het antwoord is helaas nee, een spits van Zaandijk wordt door de verdediging van AMVJ over het hoofd gezien. Een vrije doortocht kost AMVJ de 1-1… 
Maar gelukkig, niet veel later klinkt het eindsignaal en haalt Donald opgelucht adem, het is gelukt! De C1 is ongeslagen kampioen van de tweede klasse! Het seizoen kan niet meer stuk, sterker nog, wie weet, wordt het nog mooier. Op 13 mei vertrekken de jongens naar Berlijn voor het internationale Pinsktertoernooi. Wat is daar wel niet allemaal mogelijk…