179x gelezen

Hasselt 2017 Eurosportring

Xerxes reageerde met hoongelach toen Demaratos verklaarde over de Spartanen:

Gezamenlijk zijn zij het dapperst van alle mensen, Want al zijn ze vrij, ze zijn niet volkomen vrij want boven hen staat als meester de wet, die zij nog meer vrezen dan uw mannen dat doen o Xerxes..

Nooit voor geen overmacht vluchten zij uit de strijd, maar altijd bewaren zij de slagorde, en zo overwinnen zij of gaan zij samen ten onder

Herodotus, Historien7,104) Zelfs Hans Schakel en Dirk Landzaat wensten zich zo een instelling bij hun spelers, Soms heb je het als coach.zo. Soms helaas niet. De bus reed. Eric aan het stuur, Langzaam maar zeker rijdt het bekende groepje naar Hasselt op naar een mooi Eurosportring toernooi. Daar gingen ze proberen een mooi resultaat te maken. Maar vooral ook een mooie tijd met elkaar hebben.

Misschien komt er later een moment dat de jongens omkijken want voetbal is ook herinneringen, en denken wat heb ik een mooie tijd gehad. of misschien spelen ze met veel lol nog steeds bij AMVJ. En misschien komt er dan nog een Lex of een Daan tevoorschijn of nog een Landzaat of een Steef. Of nog een coach of nog een Sonja een Dick of een Emiel…

De eerste wedstrijd was om  half negen na een korte nacht. Met veel gezang en onrust werd er om zeven uur opgestaan.

De club HADES wachtte ons, De Griekse mythologie was dus ruim vertegenwoordigd. HADES dus: Die waren veel wakkerder en liepen na twee lakse momentjes uit naar 2-0. Rust en even benadrukt het roer moet om( niet alleen in de zorg,,maar ook op het veld)Nu ging het roer om, Jari was vlakbij een goal. Teun lukte het wel om te scoren, nu kwam nog een corner en daar gaat hij omhoog, hij komt hoger dan de rest aait de bal met zijn blonde haren hoog boven iedereen gaat het leer en ploft zachtjes in de verre hoek: het is gelijk!!!Sillas!!

De tweede wedstrijd was van een ander kaliber. Ouderkerk aan de IJssel overblufte de jongens en ze lieten het gebeuren. Vergaten opdrachten en afspraken.En bij 10 stopte de teller pas. Vreselijk.

De laatste wedstrijd opeens stond het team er en lieten ze zien wat ze kunnen
samenspelen, rustig tikken en dan toeslaan als het kan.

Quentin breekt door na een mooie combinatie hij geeft voor en een Duitse tegenstander raakt de bal met zijn arm op een manier die niet mag: Penalty. 

Bastiaan wil wel nemen, Teun staat wissel.

Goall. Dus vier uit drie , op doelsaldo derde en niet tweede.

Door naar de nederlagencup.

Daar ging op zondag de eerste wedstrijd helaas verloren. Zonde. 

Had niet gehoeven.

De tweede wedstrijd lieten we de jongens de opstelling maken en de coaching doen. 

En op zich ging dat prima en was het ook voor de Simeone achtige coach of is hij meer door Guardiola geinspireerd?

: rustig in de dugout zitten.

Sillas wie ander smaakt uit een corner de 1-0. Prachtig lobje.

Helaas viel de 1-1.

En dan. De gevaarlijke Duitse spits breekt door hij gaat op Loek af, opeens komt daar met zevenmijlspassen Ivo tevoorschijn, hij zet een sliding in, en hij heeft de bal die wegrolt. De Duitser staat op pakt de bal, Ivo liggend tikt de  bal weer weg en nu kan het team opruimen,( voor de liefhebbers, leek verdacht veel op de loopactie van Kongolo tegen Dolberg in de Kuip dit jaar)

Prachtige volley van Samuel. Teun passt van eigen helft en ineens neemt Sam hem zonder aan te nemen met de buitenkant, Een Davy K achtige actie, de bal rolt helaas net voor de paal langs.Zonde. Nu de beslissing door penalties. Allebei drie nemen.

Zekerheidje Teun neemt de eerste. Helaas voor het eerst in heel veel jaren mist hij.

Stijn scoort wel, Maar de Duitsers die begonnen met nemen scoren ze allemaal. Helaas.

Met de staart tussen de benen er af.

Maar dit team gaat nog mooie dingen doen, Het is een fantastisch leuke groep jongens die elkaar steunt door dik en dun.

Ik ben trots en blij dat ik nu al zoveel jaar hun coach mag zijn

Zaterdag as gaan we weer voor de punten, dat wordt weer spannend, We hopen dat onze Daan er weer bij is.

Tot dan, 

Natuurlijk blijven we hopen op Spartaanse mentaliteit zoals beschreven door Demaratos aan Xerxes in 400 voor Christus bij onze mooie club. En als het even niet lukt, houden we ons vast aan Martin Luther King

 

I have a dream…