108x gelezen

Hassanhorde opgetogen doorweekt naar…

Hassanhorde opgetogen doorweekt naar de tweede klasse!

Het kan gelukkig ook in het voetbal snel verkeren. Want ondanks de lang drenzende nagalm van de afschuwelijke zeperd van vorige week tegen SCW nog dagenlang tetterend tussen de oren; en ondanks de tijdens de week bewust gelekte berichten over een levendige windhandel in harde euri’s tussen concurrent en laatste tegenstander van Bordeauxrood; en last but not least de aanwezigheid ten spijt van een hoopvol gestemde bestelauto vol bier en twee spionnen van diezelfde concurrent in de nabijheid van het maximale hoofdveld van het ooit roemruchte RCH (jeweetwel: Johan Neeskens en zo), een uitbundig opgetogen ”Hassanhorde” leverde het feestelijk bewijs dat AMVJ zich deze middag pas na afloop van een glorieus gewonnen pot gek liet maken door het kampioenschap in 3b collectief in een weinig welriekende Heemsteedse sloot te water te laten. Scheidend coach Hassan noodgedwongen voorop.
Even daarvoor bevestigde een knallend 0-5 eindsignaal dat een gretige groep jonge AMVJ getogen knapen de dikverdiende rechtstreekse promotie naar de Tweede klasse had klaargespeeld.
De gretigheid die vorige week nog ergens onder in de sokken leek weggezakt, was deze lekker voetbalfrisse middag vanaf acquit weer helemaal terug. Al snel wel duidelijk dat zelfs een dozijn fusten bier onvoldoende doping zou zijn geweest voor deze tegenstander om Bordeauxrood een andere kleur das om te doen. Het is dat twee ballen in het net geen genade vonden in de ogen van de scheids en dat ook de kruising nog een keertje in de weg stond anders was de rust al met een veel comfortabeler stand ingegaan dan de 0-2 die nu op het niet-werkende scorebord stond. (Boertje, the hard working machine en een lekker ballend en nu ook weer “vangend” Vissertje)
Helemaal gerustgesteld op de goede afloop werden het handjevol maar de oh zo betrokken AMVJ getrouwen langs de kant onder superieure aanvoering van de schier onverwoestbare Carel Cornel, toen spits Boer via een terugspringer de derde treffer op zijn conto schreef. Over die schreef gingen vervolgens helaas en om onnaspeurbare reden midden op het veld en kort na elkaar nog een tweetal RCH –ers, zodat deze verder uiterst vriendelijke tegenstander met 9 man moest toezien hoe alleskunner Imke in de laatste tien minuten tot twee keer toe de imposante baard van trotse pa van Moorselaar nog eens extra vrolijk deed krullen,
De mooie ontvangst die het bestuur het team na terugkeer op het Loopveld bereid had, sprak boekdelen over de waardering die deze groep meer dan verdient. Maar het mooiste cadeau hadden de boys zelf bewaard voor hun coach. Hassan Azoum kreeg uit handen van aanvoerder Driest als blijvend aandenken voor vijf prachtige jaren een schitterend boek met foto’s en verhalen van al zijn discipelen. Een mooier geschenk kon deze kundige coach maar vooral eminent mens zich naast het kampioenschap niet gewenst hebben.

Hassan en je horde, bedankt voor een enerverend seizoen met zo’n prachtig slotakkoord. Dirk