135x gelezen

F3 wint toernooi in Assendelft…

Nadat iedereen een beetje was bijgekomen van de verloren kampioenswedstrijd van vorige week, stonden de mannen van AMVJ F3 zaterdagochtend om 9.00 uur weer paraat, en klaar om te strijden, op de velden van SVA. De poule bestond uit 4 teams, dus 3 wedstrijden moesten er deze ochtend gevoetbald worden. De 1e partij stond gepland tegen SDOB F7, en het scheelde niet veel of we hadden deze partij zomaar gewonnen, omdat de tegenstander niet kwam opdagen. Maar uiteindelijk, 5 minuten te laat kon de wedstrijd toch beginnen. AMVJ was nog niet helemaal wakker, maar gelukkig SDOB ook niet. Het was een beetje een energieloze wedstrijd, waarin wij wel veel beter waren, maar het niet echt lukte om te scoren. Totdat uiteindelijk Daniël , met zijn slechte been, de 1-0 erin trapte. 1-0 was ook gelijk de eindstand, en de 1e 3 punten waren binnen.

We hadden 1 wedstrijdje rust tussendoor, en dat gaf ons de gelegenheid om onze volgende tegenstander, SVA F8, te checken. Tot onze schrik zagen wij dat zij een spits in hun team hadden die serieus bijna 1.80 meter was, en wij konden bijna niet geloven dat hij nog een F-je was. Maar na wat rondvragen hoorden wij dat hij wel degelijk 8 jaar was, wat een reus was dat!! Dus de vaders even de koppen bij elkaar gestoken voor wat tactische besprekingen, en de conclusie bleek simpel. Gewoon onze eigen reus, Mees Martens, in de mandekking zetten. Mees kreeg de opdracht om de hele tijd deze jongen voor de voeten te lopen, zodat hij geen enkele bal kreeg en gevaarlijk kon worden. Zo gezegd, zo gedaan. De wedstrijd begon, en Mees stond gelijk in zijn nek te hijgen. De 1e vermoeiende blik van de reus van SVA was een feit. De reus van SVA werd aangespeeld, Mees stapt er tussen en onderschept de pass, en hij begint aan een rush naar de overkant. Halverwege raakt Mees de bal kwijt en de Reus van SVA stond helemaal vrij in de spits, waar hij ook gelijk de bal kreeg aan gespeeld. Met een enorme loei, zoals alleen een volwassen speler kan schieten, ramt hij de bal achter onze keeper, 1-0 achter. Shit, hier waren we al bang voor. De coach riep Mees even langs de kant voor een tactische bespreking. En hij beloofde hem een flesje drinken na de wedstrijd als hij ervoor zorgde dat de reus niet meer zou scoren deze partij. Nou dat liet Mees zich geen 2x vertellen. Hij week geen seconde meer van de reus zijn zijde, en de blik van deze jongen werd steeds grauwer. Hij kon geen enkele bal fatsoenlijk meer aannemen. En met gevaar voor eigen leven gooide Mees zich elke keer weer voor de reus. Mees was “all over him”. En dit gaf de rest van onze mannen weer wat moed, en toen begonnen wij met voetballen. Maron scoorde de 1-1 en al vrij snel daarna de 2-1. En alsof Mees al niet zijn handen vol had aan het uitschakelen van de reus, scoorde hij ook nog even de 3-1!! SVA kwam nog even terug met een goaltje, 3-2. Maar dat kon ons niet meer deren. Maron scoorde zijn derde doelpunt, 4-2 en Daniël scoorde zijn 2e dit toernooi en zette de eindstand op 5-2. BAM!! Wat een wedstrijd, en “man of the match” Mees Martens!!

Maar laten we niet onze andere jongens vergeten, zoals Vin, onze libero, die normaal onmisbaar is in de verdediging. Hij liet vandaag zien dat hij over nog meer kwaliteiten beschikt dan alleen maar de spitsen stoppen. Vandaag was hij onze keeper, en oh man, wat een reflexen heeft deze jongen. Alsof hij nooit anders gedaan heeft, geweldig!! En dan hebben we nog Frits die met zijn gevaarlijke tackles toch steeds indruk weet te maken op het middenveld, en steeds zorgt voor de passen naar de spitsen toe. En Elian en Julian, 2 aanvallende middenvelders die elke keer weer gevaarlijk uit de hoek komen met verrassende afstandsschoten en snelle dribbels tot vlak voor het goal. En uiteraard Jools, de onvermoeibare en altijd hard werkende verdediger, middenvelder en aanvaller. Soms is het moeilijk te zien waar deze jongen opgesteld staat, want hij overloopt het hele veld en staat nooit stil. Hij is één van de weinige in ons team die van de achterlijn tot aan de overkant kan komen met de bal, zonder dat de tegenstander hem kan stoppen of de bal kan afpakken. En dan hebben we ook nog onze kleine tank, Kohki. De enige linkspoot van de F3, en ook goed voor een aantal doelpunten dit seizoen. Samen met Vin een ondoordringbare achterhoede. Dan hebben we natuurlijk ook nog onze kleine goalgetter Maron. Goed voor 18 doelpunten dit seizoen, en samen met onze andere topscorer Vito (ook goed voor 18 doelpunten dit seizoen) een ijzersterke voorhoede. Vito die we helaas moeten missen volgend jaar omdat hij naar de E-tjes gaat. De enige die er vandaag niet bij was, was Merlijn, onze vaste doelman, en in de paar wedstrijdjes die hij gevoetbald heeft zelfs nog 3 keer gescoord. Ook hij gaat ons volgend seizoen verlaten… 🙁 jammer…

Maar dan onze laatste wedstrijd, dit toernooi, maar ook dit seizoen. Zouden we onze laatste tegenstander ADO20 F13 kunnen verslaan en toch nog iets kunnen winnen dit seizoen?? Het zou een schrale troost zijn voor de verloren kampioenswedstrijd, maar het zou een boel goed maken. We gingen er in ieder geval voor. De partij begon gelijk scherp van onze kant en Mees wist de score te openen na een mooie solo aktie, 1-0.
Julian die in de voor gaande wedstrijden al wat kansen had, maar ze steeds net niet kon benutten, maakte dat in deze wedstrijd ruimschoots goed. Hij scoorde de 2-0 en na prachtig de keeper uit gekapt te hebben de 3-0. Maron scoorde zijn 4e goal en zette de tussenstand op 4-0. Julian ramde zijn 3e doelpunt erin en scoorde de 5-0. Vito die licht geblesseerd, maar toch persé wilde voetballen (grote klasse!!) scoorde de 6-0. Mees scoorde na een meesterlijke kaptechniek de 7-0, en Maron zette de einduitslag op 8-0. HATSAAA!!!! 3 partijen, 9 punten!! Kampioen van het 1e jaars F-jes toernooi in Assendelft, grote klasse!!!!!!

We mogen terugkijken op een uitstekend seizoen voor allemaal 1e jaars F-jes, en helaas moeten wij Merlijn en Vito missen volgend jaar, maar wij gaan er minstens net zo een succesvol seizoen van maken als dit seizoen. Woensdag nog een (laatste??) training, en zaterdag een jeugdtoernooi op AMVJ. Ik zie jullie dan allemaal.

Gr. Xander…

deze link even kopiëren in de adresbalk voor een mooie elftal foto!!
http://img515.imageshack.us/img515/1443/maron2.png