137x gelezen

F3 overdonderd Legmeervogels…

Onze 2e wedstrijd na het hevige winterweer van februari. De 1e wedstrijd (vorige week) tegen Amstelveen verliep nog een beetje stroefjes, maar dat zouden we vandaag even gaan rechtzetten.
Iedereen was vandaag aanwezig, 7 man in het veld en 3 wissels. Dus dat betekende voor de coach veel kopzorgen. Aanwijzingen geven en de wissels soepel en eerlijk laten verlopen. Gelukkig had hij vandaag een lijstje en een stopwatch, waardoor iedereen netjes en evenveel gewisseld werd.
We begonnen de wedstrijd met Merlijn op het doel, maar we hebben zijn kwaliteiten helaas (of gelukkig natuurlijk) niet nodig gehad in de 1e helft. Ik geloof dat hij één keer de bal uit heeft mogen schieten, en dat was zijn enige balcontact geweest in de deze helft.
De score werd geopend door Elian, onze snelle middenvelder, die prachtig het net wist te bollen al vroeg in de wedstrijd, 1-0. Maron scoorde vrij snel daarna de 2-0, en Vito schoot keihard de 3-0 tussen de palen.
In de minuten die daarop volgden zorgde Maron voor een “officiële” hattrick. Drie keer achter elkaar wist hij te scoren, mede mogelijk gemaakt door prachtig samenspel, en mooi voorzetten van zijn teamgenoten. Ruststand 6-0.

In de 2e helft verruilde Merlijn zijn keepersshirt met onze 2e keeper Mees. En in tegenstelling tot Merlijn moest hij wel een paar keer reddend in actie komen. Ongelofelijk wat heeft deze jongen een reflexen. Samen met onze rotsvaste, keiharde verdediger Vin was hij er mede verantwoordelijk voor dat de stand, aan onze kant van de streep, op nul werd gehouden.
Merlijn die eindelijk een keer als voetballer in het veld stond nam gelijk plaats in de spits, en dat deed hij niet geheel onverdienstelijk. Hij scoorde 2 prachtige doelpunten, en miste maar op een haartje na zijn 3e doelpunt. Een prachtig ‘Messi’ achtig lobje belande net aan de verkeerde kant van de paal. Tussenstand 8-0.
Juuls die met zijn harde werken ook veel kansen creëerde, lukte het steeds net niet om te scoren. Zelfs harde tackles waren er voor nodig om hem te stoppen.
Het volgende doelpunt volgde al snel. Geweldige combinaties op het middenveld zorgde voor de zoveelste kans voor AMVJ, en deze keer werd die koelbloedig binnen geschoten door onze kleine “tank” Julian, 9-0.
Vito onze topscorer, vandaag jarig, gaf zich zelf een cadeautje en schoot de 10-0 binnen. Vito gefeliciteerd en bedankt voor de donuts.
Frits die goed diep in de spits speelde creëerde ook nog een paar kansen, zelf wist hij ze net niet te scoren, maar wel zorgde hij ervoor dat Kohki, als aanvallende middenvelder een prachtig doelpunt kon maken. Zowel de 11-0 als de 12-0 kwamen van de linkerschoen van Kohki.

Jongens, als wij zo blijven voetballen zoals wij vandaag gedaan hebben, veel overspelen en anderen ook doelpunten gunnen, dan kunnen wij van iedereen winnen, dat weet ik zeker. Jullie hebben mij wederom erg trots gemaakt.