103x gelezen

F3 Nog steeds 1e plaats…

Vandaag speelden we een uit wedstrijd tegen FC Buitenveldert F10. Voor de winterstop speelden we nog tegen de F1 van Buitenveldert, maar die wedstrijd verloren we dan ook kansloos. En mede omdat wij nu een half jaar verder zijn, en veel beter voetballen dan een halfjaar geleden, als wel dat we nu tegen de F10 voetbalden, werd dit een hele andere wedstrijd.
Het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd was nog niet afgestorven of de bal lag al achter de Buitenveldert keeper. Vito scoorde de 1-0 al na 15 seconden, wat een start.
De 2-0 leek er ook al weer snel aan te komen, Maron schoot de bal net naast, Julian miste net het doel. En uiteindelijk was het weer Vito die de doelwachter van Buitenveldert wist te passeren. 2-0 was de tussenstand.
De wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van Buitenveldert, mede mogelijk gemaakt door het goeie tik en overspeel werk van de AMVJ boys. En de weinige ballen die er op onze helft kwamen werden vakkundig weggewerkt door onze rotsvaste verdediger Vin, en onze doelman in de 1e helft Jools. Op het middenveld werd het spel mooi verdeeld tussen Mees, Elian, Kohki en Frits. Die uiteindelijk Julian vrij speelde voor het doel, die vastberaden en met de precisie van een scherpschutter de bal in het net knalde, 3-0. En dat was tevens ook de ruststand.
Snel een bekertje limonade er in gegoten en de jongens stonden al weer klaar voor de 2e helft. Ze roken de winst al, maar de wedstrijd was uiteraard nog niet gewonnen. Buitenveldert begon de 2e helft sterk, en gaven zich niet zo maar gewonnen. Mees, onze keeper voor de 2e helft, moest een paar keer zijn best doen om een tegendoelpunt te voorkomen. AMVJ moest blijven samenspelen om weer te kunnen scoren. En dat begrepen ze ook. Na een mooie rush van Julian langs de lijn, gaf hij een prachtige pass op Vito, die de 4-0 binnen ramde.
Vrij snel daarna speelde Frits de bal breed op Elian, die de bal vervolgens handig voor wist te geven op Maron, en die schoot koelbloedig de leren knikker binnen, 5-0.
Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam van de schoen van Jools. Maar het was niet zozeer het doelpunt wat het zo mooi maakte, maar meer de voorbereiding die er aan vooraf ging. De bal ging langs 5 spelertjes, maar iedereen raakte de bal maar één keer aan. 5 spelers, 5 keer tikken en met de laatste tik legde Jools de bal in goal, 6-0. Prachtig spel, voetbal zoals voetbal bedoeld is!! Hier worden een coach, en de papa’s en mama’s langs de kant trots van.
Maron vond de 6-0 nog niet genoeg, dus die ramde er nog even eentje in, en zette de eindstand op 7-0.
Met deze uitslag zet AMVJ F3 zich zelf een stukje vaster op de 1e plaats in de poule met 38 doelpunten voor. Klasse jongens!!!
Iedereen woensdag weer scherp op de training, en volgende week spelen we thuis tegen Amstelveen F5. Zie jullie dan.