131x gelezen

F2 zet zegetocht voort…

Vandaag speelden we tegen Amstelveen F4. Tegen Amstelveen hadden we vaker gespeeld, en geen enkele keer werd het een saaie wedstrijd, en zo ook deze keer zou het geen saaie wedstrijd worden.
Het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd had nog niet geklonken of Julian had de bal al in het doel geschoten. Binnen 10 seconden stond de stand al op 1-0 in het voordeel van AMVJ.
Uiteraard was Amstelveen hier niet blij mee, en zij zetten gelijk druk op onze sterke verdediging, onder leiding van Mees en Frits. Toch lukte het Amstelveen om hier door heen te glippen en zij scoorde de gelijkmaker, 1-1.
Toen was de toon gezet, en waren wij weer aan de beurt. Na goed overspeel werk op het middenveld tussen Toon en Julian, kreeg Jools een kans om te schieten, maar de Amstelveense keeper kon hem net nog stoppen. Vervolgens schoot onze linker-middenvelder, Kohki, van een afstandje op goal, maar daar zat net een been van een verdediger tussen, jammer. Maar toen, vlak voor rust, kwam daar als een duiveltje uit een doosje, onze nieuwe aanwinst Chibi aan zetten, en scoorde handig de 2-1.
Met een lichte voorsprong gingen we limonade drinken, en moesten we nog even de wel bekende puntjes op de “i” zetten. De coach vond deze wedstrijd toch iets te spannend, en dat was niet goed voor zijn bloeddruk. Als we bij bal verlies iets harder zouden werken om te bal terug te krijgen, en als we iets meer zouden samen spelen, dan zouden we deze wedstrijd makkelijk kunnen winnen. Jesper die de 1e helft op doel stond, gaf de handschoenen aan Toon. En nu mocht Toon proberen om in de 2e helft het doel leeg te houden.
De 2e helft begon met frisse moed, en met de donder speech van de coach nog in hun achterhoofd, begonnen de mannen van de F2 met prachtig combinatie werk. 1 mannetje dollen en gelijk de bal door spelen. Dit resulteerde gelijk in een kans voor Kohki, en hij schoot de bal met zijn inmiddels beruchte linker voet keihard in het goal en zette de tussenstand op 3-1.
Amstelveen liet zich niet de kaas van het brood af eten, en probeerde uit alle macht om nog iets dichterbij te komen. Frits en Mees moesten erg hun best doen om de aanvallen te stoppen, en onze middenvelders Kohki, Jesper en Julian moesten regelmatig mee terug sprinten om hun bij te staan. Één van deze aanvallen resulteerde in een corner, en deze corner werd in één keer in het doel gekruld, onhoudbaar voor onze Keeper Toon, tussenstand 3-2, en de wedstrijd werd weer spannend.
Maar spannend, daar houden onze jongens niet van. Julian nam meteen heet voortouw en sprintte zo snel als een haas op het Amstelveense goal af. Maar omdat ze Julian niet reglementair konden stoppen, werd hij van achter getackeld en kreeg hij een vrije trap, zo’n 15 meter recht voor het doel. En voor het kanon van de F2 is dat precies wat hij nodig heeft, met een enorme knal schoot Julian de vrije trap over alle spelers en de keeper heen, en de 4-2 was een feit.
Onze jongens gingen lekker verder, en er werd mooi gecombineerd. Met een handige steekpass speelde Julian Maron vrij voor het doel, en het enige wat Maron hoefde te doen was zijn voet tegen de bal zetten om te scoren, 5-2.
De boys hadden de smaak te pakken, en na weer mooi combinatiespel op het middenveld, speelde Kohki Maron aan voor het doel, en deze kleine goalgetter heeft aan een klein gaatje genoeg, en Maron scoorde zijn 2e goal deze wedstrijd en zette de stand op 6-2.
Kohki vond het nog niet genoeg en vlak voor tijd maakte ook hij zijn 2e voor vandaag en zette de eindstand op 7-2 in het voordeel van de Bordeaux rode.
Jongens, heel goed gevoetbald, en ondanks deze overtuigende uitslag, was het een hele gelijk opgaande wedstrijd, die wij terecht hebben gewonnen.

Woensdag as weer lekker trainen en volgende week uit tegen de buren van Amstelveen, roda ’23.