109x gelezen

F2 zet goede lijn voort tegen TABA

29 oktober 2011

Het was vanmorgen een prachtig fietsritje langs de Amstel naar sportpark het Loopveld, letterlijk door dag en dauw. Onze jongens traden in een veelbelovende herfstzonnetje aan tegen de F6 van TABA, uit Watergraafsmeer. Beide teams hadden voor de wedstrijd 4 punten, maar TABA had twee wedstrijden meer nodig dan AMVJ om dat puntenaantal te behalen. Na de 0-5 van twee weken geleden tegen DCG en gesterkt door de voetbalclinic van vorige week trad de F2 vol zelfvertrouwen aan. Er leek zelfs geluisterd te worden bij de briefing van Dick. http://youtu.be/k_alvHrULGg

Heel even leek het of onze jongens zich lieten meeslepen in het kluitjesvoetbal van de onervaren tegenstander, maar al snel namen ze hun posities in en werden de ruimtes gevonden. Het spel speelde zich vooral af op de helft van de TABA, maar er was een gelukje voor nodig om de score te openen. Een voorzet van Raúl werd door een speler van de tegenpartij met de hand weggewerkt uit de zestien. Coach/scheidsrechter Emiel kon niet anders dan een penalty toekennen aan AMVJ. Die werd door Olivier overtuigend ingeschoten . Daarmee scoorde de nieuw geworven topscorer zijn vijfde doelpunt op de verjaardag van z’n vader. http://youtu.be/Bp1sIe4WXDg

Na de 1-0 buitte AMVJ het krachtsverschil optimaal uit. Raúl scoorde uit een scrimmage de 2-0 http://youtu.be/Bp1sIe4WXDg en, uit een heroverende bal op de TABA verdediging, de 3-0 http://youtu.be/aZwdNmvJi7U. Daarmee loopt hij weer keurig één-op-één in doelpunten, zoals een spits betaamt.

Het mooiste doelpunt kwam echter van Sem. Na een prachtige soloactie vanaf links plaatste hij bal in de korte hoek. De keeper van TABA was kansloos: 4-0 (helaas niet op film).

Twee weken geleden maakte tegenstander DCG in de rust een fatale tactische fout door de beste speler uit het doel te halen. TABA deed precies het tegenovergestelde. In de tweede helft voorkwam keeper Gyon dat AMVJ de score verdubbelde. AMJV had nog evenveel kansen, maar keer op keer lag de keeper in de weg. Er was een eigen doelpunt voor nodig om hem te passeren. Een verkeerd verwerkt schot van Jip O. werd door een TABA speler kort voor het einde van de wedstrijd achter de eigen doellijn gewerkt.

Zo werd het een onverwachts makkelijke ochtend voor AMVJ, dat zich in de tweede helft zelfs kon permitteren om Amstel, op dit moment misschien wel de meest technische begaafde speler, op doel te zetten. Die enkele keer dat TABA door de defensie brak wist hij een tegendoelpunt te voorkomen. Misschien moet Keneth Vermeer een keer op woensdagmiddag een training bijwonen.

Het zelfvertrouwen van onze jongens groeit met de week, getuige ook flitsende aanvallende acties van Jip T. en Jelle richting het eind van de pot. Door de overwinning blijft AMVJ op de vijfde plaats staan en houdt het de top 4 in het vizier. Er moet volgende week dan wel worden gewonnen van de achtervolgers van Buitenveldert F7.