94x gelezen

F2 vindt aansluiting bij de top

‘Geluk dwing je af’ wordt vaak gezegd in het voetbal. AMVJ F2 bewijst dat deze stelling klopt. Voor derde keer op rij kwamen onze jongens op voorsprong door een fout van de tegenstander, maar net als de vorige twee keer kwam de fout tot stand kwam doordat AMVJ de tegenstander zwaar onder druk zette. Vandaag het de F1 van FC Portugal uit Sloten die er aan moest geloven. In de eerste helft kwam Portugal er af en toe nog gevaarlijk uit, maar gelegenheidskeeper Raúl hoefde dankzij een alert middenveld en achterhoede maar ėėn keer in actie te komen en dat deed hij als een echte veldvoetballer: met de voeten naar de bal. Aan de andere kant kregen Olivier, Duco en de van een blessure teruggekeerde Thom goede kansen om de score te openen, maar het bleef 0-0.

FC Portugal, spelend in de kleuren van het gelijknamige land, was duidelijk een slag beter dan de tegenstanders van de vorige weken. In de tweede helft moest AMVJ aan de bak en werd op het scherpst van de snede gespeeld. Met de extra gemotiveerde Thom als aanjager beantwoorde AMVJ het fysieke spel van de tegenstander, zonder dat het een onsportieve pot werd. Raúl en Olivier stonden in de tweede helft op hun vertrouwde plekken voorin en onze twee Jippen en Sem kwamen steeds vaker op via zijkanten. Vijf minuten na rust belande een enorme poeiert van een voorzet van Jip O. via een Portugeze verdediger achter de doellijn. Kort daarna brak Raúl door en schoot de bal met een stuit door de benen van de uitstekende doelman van FC Portugal. Daarna volgde de kansen elkaar snel op. Duco kwam na een mooie aanval alleen voor de keeper, koos rustig een hoek uit en scoorde de 3-0. Even later kwam Jip O. in dezelfde situatie en schoot loeihard op de lat, de keeper was kansloos geweest. Op slag van het eindsignaal ging de 4-0 er alsnog in. Met een pegel vanaf ruim 15 meter (een giga-afstand bij de F’jes) verraste Sem zelfs zijn eigen teamgenoten. Er werd nog flink over nagesproken.

Na de vierde overwinning op rij heeft F2 evenveel punten als de nummer drie van de ranglijst, Swift F5. Welliswaar heeft AMVJ één wedstrijd meer gespeeld, met het huidige spel lijkt een hogere noteren haalbaar.