108x gelezen

F2 op weg naar de titel…

Zaterdagochtend stonden de boys van de F2 te trappelen op het veld van Roda23, om hun 1e positie in de najaars competitie te verstevigen. Met 3 wissels langs de kant en Toon in het doel begon de wedstrijd. De Bordeaux rode begonnen zoals we dat van hun gewend waren, veel samenspelen, snel door tikken, 1 mannetje dollen en weer overspelen. Dit resulteerde in een overmacht waar Roda23 weinig tegenin te brengen had. Jools scoorde de 1-0 na een mooie pass van Maron, en al vrij snel daarna kreeg Jools wederom een kans na aangeven van Mees, en verdubbelde de voorsprong, 2-0.
Julian, die eigenlijk op het middenveld speelt, nam de plek van de gewisselde Maron over in de spits, en dat ging niet geheel zonder succes. Na knap verdedigend werk van onze laatste man Frits, kon Elian veel meters maken langs de zijlijn, en de bal voorzetten op Julian, die de bal feilloos langs de Amstelveense doelman schoof, de3-0 was een feit.
Elian die al een paar wedstrijden heel sterk speelt op het middenveld, en voor vele spelertjes kansen creëert, hield deze keer de eer aan zichzelf. Nadat Roda de bal iets rommelig uitverdedigde greep Elian zijn kans en ramde leren knikker voorbij de keeper, 4-0.
De aanvallen liepen lekker door, door het mooie voetbal kregen we veel kansen, en Maron kon niet achterblijven in dit doelpunten festijn. Op aangeven van Kohki via de linkervleugel schoot Maron koelbloedig de 5-0 binnen.
Ook Mees die al menig medespeler heeft geholpen aan een doelpunt, door middel van hard werken en mooie passes, mocht vandaag zijn naam op de scorelijst zetten. Na een mooie solo over het middenveld schoot hij van een afstand de bal langs de goalie en zette de ruststand op 6-0.

Deze wedstrijd leken wij in onze spreekwoordelijke pocket te hebben. Het middenveld was ijzer sterk met Jesper, Kohki, Elian en Chibi in de spil, en als er al een aanvaller van Roda doorbrak, dan stonden onze 2 keiharde verdedigers, Frits en Mees daar klaar om ze af te stoppen. Toon hoefde deze helft zijn keepers kunsten niet te vertonen. Hij verwisselde zijn handschoenen met Maron en de 2e helft kon beginnen.

Waar de 1e helft zo soepel verliep, zo stroef ging de 2e helft. De overmacht van onze kant bleef, maar of het nou aan de kou lag of omdat we dachten dat we de wedstrijd al gewonnen hadden, ik weet het niet. De combinaties bleven een beetje uit, en iedereen schoot maar lukraak wat op het doel.
Ondanks dat het allemaal wat moeizamer liep, kregen we nog wel een paar mooie goals te zien. Waaronder wederom eentje van Jools, die zijn 3e deze wedstrijd er in schoot en de stand op 7-0 zetten.
Toon die pas net in ons team zit, kreeg ook een schitterende kans en schoot de bal rakelings over. Jammer Toon, volgende week schiet je er zeker eentje in.
Ook iemand die net bij ons is, is het jonge broertje van Mees, Jesper. Deze bikkel is al net zo hard als zijn broer en met al 1 doelpunt op zak is hij onmisbaar op het middenveld.
Het 8e doelpunt kwam van de schoen van Chibi, deze jongen staat de hele wedstrijd niet stil en dat werd deze partij beloond met een prachtig doelpunt, 8-0.
Na meerde gestrande aanvallen en naast geschoten ballen, wist Julian alsnog het Amstelveense doel te bereiken, en hij zette de einduitslag op 9-0 in het voordeel van onze F2.

Mooie score jongens met een prachtige 1e helft en een iets mindere 2e helft, maar dat mag de pret niet drukken. Nog even penalty’s schieten, Maron stopt er 9 van de 10 (lekker jongen!!!) en de penalty van de week komt op naam Chibi!! Vet cool stiftje onderkant lat rechtdoor het midden, nice!!
Woensdag lekker trainen en volgende week thuis tegen Geuzenmiddenmeer.