147x gelezen

F2 boekt derde zege op rij

De zon scheen weer op ’t Loopveld. Rond het middaguur betraden onze jongens het eigen veld voor een, op papier, spannende pot tegen Buitenveldert F7. Dat werd het niet. Ook al was het verschil op de ranglijst maar 1 punt, in realiteit was het krachtsverschil enorm. Met weinig inspanning speelde AMVJ de defensie van Buitenveldert zoek en net als vorige week kwam het eerste doelpunt door een gelukje. Dit keer door een eigen doelpunt van de tegenstander. Al snel werd duidelijk dat AMVJ niet haar beste spel hoefde te laten zien om te winnen en dat deden ze in de eerste helft ook niet. En dat terwijl er een proffesioneel fotograaf langs de zijlijn stond van Kozeis fotografie. In tegenstelling tot vorige week lieten onze jongen zich vaak meeslepen in het kluitjes voetbal van de tegenstander en werd er teveel gedribbeld met de bal. Dit weerhield topscorer Olivier er niet van een zuivere hattrick te noteren. Aan elk van de drie doelpunten ging een assist van Raúl vooraf. Zo ontwikkelt het aanvallend duo van de F2 zich geleidelijk tot de schrik van de competitie.

Ondanks de 4-0 voorsprong lieten onze jongens pas na de rust zien waar ze voetballend toe in staat zijn. Het veld werd breed gehouden en de combinaties werden gevonden. Om een monsterscore te voorkomen speelde Buitenveldert in de tweede helft met twee voorstoppers, maar het mocht niet baten. Een afgeketst schot van Joep zorgde voor de 5-0 Рzijn eerste Р, een geplaatst afstandschot van Ra̼l voor de 6-0 Рzijn vijfde Рen linksbenige Jip T. tekende met een verassend uithaal met rechts voor de 7-0. Kort daarop werd Jip T. ruw tegen de grond gewerkt rond de middenlijn. De nummer zeven van Buitenveldert, die tot dat moment alleen in positieve zin was opgevallen, zette uit frustratie een iets te stevige bodycheck in. Nadat de tranen waren gedroogd, zette Jip T. met zijn vrije trap de mooiste aanval van de wedstrijd in. Jip T. schoot niet in de diepte, zoals iedereen verwachte, maar breed op de vrijstaande Sem, die na een korte rush de bal perfect in zestien plaatste. Aanvankelijk zat de Buiterveldertse doelman nog aan de bal, maar toen hij losliet, was invaller Niels er als de kippen bij om de eindscore op het bord te zetten: 8-0. Door de overwinning staat AMVJ nu op de 4e plek en passeert het FC Portugal F1, dat volgende week de tegenstander is. Wederom op papier een interessante pot.