56x gelezen

F1 maatje te groot voor dapper Diemen

Om te beginnen werden we getrakteerd op ideale voetbalomstandigheden, een vochtige grasmat en een stralende zon.

Team F1 moest het dit weekend zonder Raul doen, maar trapte toch vol goede moed af. Direct zette AMVJ druk, hield de flanken goed bezet en onmiskenbaar werd daar een zone-verdediging toegepast, op de helft van de tegenstander!

Diemen verdedigde dapper. Na enkele doelpogingen van Mats en David was het na een minuut of 10 dan toch raak. Mats 1-0. De 2-0 viel kort daarop, een prachtige volley van Mats uit een hoge corner.

De corners werden door AMVJ opvallend goed genomen. De hoge indraaiende ballen zorgden iedere keer weer voor veel onrust in de Diemen-verdediging.
Diemen liet zich toen ook gelden. Onze keeper Duco kreeg het drukker en kon zo lekker in de wedstrijd komen. Het spel ging vervolgens op en neer. AMVJ bleek efficienter in de afwerking. Jip en David zorgden met harde schuivers voor 4-0.

En toen gebeurde het, het kon niet uitblijven, maar wennen was het wel: we moesten een tegendoelpunt incasseren. En mooi uitgespeeld bovendien. AMVJ bleek niet onder de indruk, zette extra aan en scoorde nog vlak voor het rustsignaal. Quinten 5-1 met een verwoestend hard schot.

Na de pauze kwam het jonge AMVJ meteen weer volwassen voor de dag. Doorpakken geblazen, Oscar 6-1 met een onhoudbaar strak schot. En na goed doorzetten kon Duco in tweede instantie de keeper passeren 7-1.
Diemen F8 bleek over vechtertjes te beschikken. Het AMVJ doel bleef bestookt worden. Keeper Jelle en zijn verdediging gaven echter geen krimp. Mooie acties van beide partijen. Doelpunten vielen echter nog maar aan een kant. Via een soepele counter scoorde Duco droog 8-1. Een scrimmage na een corner eindigde bij Mats 9-1. Mooi combinatiespel tussen Joep, Vince en Jip leidde tot de laatste scoringskans, Quinten dus voor de 10-1.
Bij de altijd leuke penalty-afsluiting bleken de F1-ers ook over zangkwaliteit te beschikken. Elke doelpoging werd luidkeels door de nagtegalen begeleid. Het was een mooie voetbalochtend.

Groet,
Vader van Vince (Rudolf)