110x gelezen

En toch weer billenknijpen geblazen….

De pupillen van coach Maurice lijken het er zo langzamerhand om te doen. De Bordeauxrode matadoren scheppen er blijkbaar een satanisch genoegen in om hun hondstrouwe aanhang aan het eind van ieder potje het toch nog dun door de broek te laten lopen. Om vervolgens schier achteloos en opgewekt koutend met tegenstander en leidsman even later met de volle winst van de mat te stappen. Want hoe moet je het anders duiden, dat de Mauricemeute in het eerste bedrijf een alleszins geruststellende voorsprong weet op te bouwen om die in de tweede helft tot nagelbijtens aan toe weer (bijna) te grabbel te gooien? Als er al geen opzet in het spel is, dan is dit voor de zijlijn zenuwslopend gedrag toch ongetwijfeld ook voor menig ervaren psycholoog voer voor zichzelf.

Tegen opponenten als NFC, Haarlem Kennemerland en afgelopen zaterdag nog tegen OSV werd de tweede helft afgesloten met een ontsierend gelijkspel of zelfs een ontluisterende nederlaag.

En verduiveld als het niet waar is, vanmiddag op het fraaie maar winderige complex van Zuid Oost Beemster (ZOB) presteren de boys het wederom.

In een werkelijk puik gespeelde eerste twintig minuten werd het zwalkende ZOB met ouderwetse gedrevenheid van het kunstgras gespeeld. En nu eens anders dan anders: er werd ook lustig op los gescoord. Eerst mocht de weergekeerde Leon Götz een splijtende aanval met een voorsprong bekronen. En in een kernexplosie van ontembare aanvalsdrift en prima spel werd de stand rap tot 0-3 opgevoerd.

Eerst mocht captain Bram van der Driest weer een klasse vrije trap van Jimmy Jansen verzilveren; en de zwaar in het nauw gebrachte verdediging van ZOB hielp een paar minuten later een handje door zelf de het scorebord aan hun verkeerde kant nog verder op te krikken.

Dat het daarna een beetje stil viel kwam mede door een naar oponthoud, waarin de spits van ZOB zich wegens een tegensputterende hartfrequentie moest laten vervangen. Gelukkig kon hij ter plaatse in de ijlings aangerukte ambulance weer voldoende worden opgekalefaterd, naar het medisch bulletin vermocht vermelden. Hem wordt door heel AMVJ het allerbeste herstel gewenst.

Terug naar het veld waar Eén tot aan de rust de heerser te velde bleef. En als er van alle kansen een paar benut waren had de tweede helft ook echt schriftelijk afgedaan kunnen worden.

Nu leek dat met een zelfde ruststand (0-3) die ook al eens in een recent potje op het bord was getoverd, nog niet geheel rustgevend.

Maar toen na de thee er een halve helft weinig opwindends meer was gebeurd, dacht ook de immer wat zorgelijk gestemde grensrechter van Bordeauxrood dat de buit nu toch wel binnen moest zijn.

Maar daar dachten de mannen binnen de lijnen gans anders over. Na 70 minuten vond de AMVJ verdediging het welletjes en besloot na lang talmen de tegenstander maar eens een vrije schietkans te moeten bieden.

Het cadeautje werd in dank aanvaard (1-3).Omdat ZOB zich alsnog in het zadel gezet voelde door zoveel vrijgevigheid werd nu  op de lange haal naar de niet zo erg  lange maar inmiddels wel talrijke spitsen gegokt. Dat open huis leverde natuurlijk een gatenkaas verdediging op waarvan AMVJ met maar één treffertje van Wieger Visser rond minuut 80 profiteerde. (1-4) Alles kat in het bakkie nu, vrienden? Vergeet het maar! Eerst werd een vrijgevig gegeven vrije schop onder Levien Rocha door gehobbeld; En na een bijna doelpunt aan AMVJ kant werd een bevrijdende ZOB hijs naar voor  zo slapjanerig verdedigd dat het met nog een paar minuten toch weer het befaamde Bordeauxrode billenknijpen werd. (3-4)

Zeker toen de scheids die vanmiddag zijn Friese doorlopers blijkbaar node miste, op het allerlaatste scheiden van de markt van grote afstand een ZOB Schwalbe aanzag voor een vrije schop waardige overtreding vanaf de zestien. Maar tot opluchting van alles dat Bordeauxrood liefheeft, werd Eén, na alweer een volstrekt onnodig verloren tweede helft, een gelijk spel alsnog bespaard.

Gelukkig maar want de concurrentie voor de tweede plek liep voor het grootste deel puntschade op.

Eén daarvan (Aalsmeer) komt aanstaande dinsdagavond alweer op bezoek. Hopelijk wordt dan met een even gladioolrijke eerste als tweede helft een keertje afgerekend met de idee fixe dat van de profs uit Flowercity niet gewonnen kan worden. Er vanuit gaand dat hij dinsdag dus de vlag kan hijsen die hij deze middag aan de zijlijn functioneel en op het laatst een beetje beverig in de hand diende te houden wordt heel  Eén een in alle opzichten rustig voorbereidend weekend gewenst door