235x gelezen

E1:Een splijtende pass/een gespleten pas

De ing staat achter je met een procent rente. Krentenwegers dacht hij, dat zijn jullie met die… oranje leeuw waar gewoon n mens in zit. Dat weet toch iedereen. Geen lol aan. En n rente die de inflatie nauwelijks ontstijgt. Een ouwe sok is nog beter dan jullie kluis.
En dus trapte hij stevig door. Want dan was hij op tijd thuis om zn ouwe sok weer te koesteren en te bewaken. Met alle spaarzegels spaarpunten bonuskaarten en noem ze allemaal maar op alles wat je sparen kunt in dit gekke lage land.

En daar waren ze floep Felix uit zn trainingspak, Jonathan, Ivo Rhijn. en Jonas En Samuel en
Quentin en Bastiaan. En ze keken naar hun maatje Julian die zn team andermaal naar de zege stuwde met de F2. De meetrainingen deze zomer hebben duidelijk vrucht afgeworpen.

En als je dan toch verder gaat komt daar zo uit een jongensboek weggelopen Daan.

Tja en voeg daar nog alle ouders bij en het feest kan beginnen. Met een stevige blaas op het fluitje van de coach. Een Chinees fluitje .(by the way) En t hesje was er ook;-)

Kortom alle ingredienten voor een leuke morgen waren aanwezig. Alleen Daan Valstar kon helaas niet. We rekenen op je tegen Martinus de grote kraker volgende week. Volgens Jonathan is de keeper kapot goed. ( en dat wil wat zeggen) Jonas schudt hierbij heftig van ja.

enfin nu ter zake. het spel ging op en neer. En rkdes had kansen. Aanvankelijk oogde het allemaal wat rommelig. Maar was er duidelijk veel positiviteit van de bordeauxrode kant. en dat vinden wij zeer belangrijk. En daar kwam de vrucht van de training. Ik geef t niet weg, maar de oefening leidde meteen tot een goal. Beter kan haast niet. Bastiaan mocht m op zn naam schrijven. En daarmee klimt hij omhoog. En hierna begon een zeer goede fase van bordeauxrood. Er kwam meer lijn in het spel. Daan speelde prima als laatste man en zat er steeds tussen. en daarna ging de bal goed rond. Dat is hoe we willen spelen. De bal gaat rond en dan zoeken we een vrije man tot er tijd is voor een goede kans. En daar ging hij over rechts. Er klonk weer passen passen vanaf de zijlijn. Maar hij beschoot tot een vlammend schot wat in de korte hoek insloeg als een granaat. twee nul.
en weer haalde Ivo er een bal uit, nu kwamen er twee tegelijk op hem af, hoe hij het flikte weet ik niet, maar de bal ging er niet in.
En daarna werd de bal twee keer van de lijn gehaald. Kom dacht Jonathan ik sta geen laatste man en dus… laag in de benedenhoek 3 0.
En zie het was rust. En de rust is het moment waarop de concentratie kan verwaaien en alle scherpte daarmee ook.
En aanvankelijk was er dus ook weer een drukkende Kudelcity. Maar wellicht geinspireerd door zn broer of door de aanmoedigingen van zn moeder of de tips van zn vader of gewoon omdat hij zo goed kan voetballen, daar was hij Quentin met het reeds vaak bejubelde rechtervoetje, hij streelt de bal naar zn vriend toe. Voor de niet ingewijden we doelen op de jhr Junge. Het sprintwonder.
die flitste achter de backs langs en ramde de 4 0 in de touwen. Hierna werd er even met nonchalance verdedigd en nu kon zelfs Ivo niet meer redden: 4-1. Dit was te dol voor der bomber die de 5-1 binnenkopte uit een corner!!.
Hier bleef het bij. Er had een hogere score ingezeten, maar het is en blijft een prachtig resultaat.
Tegen niet zo goed georganiseerde tegenstanders maken we dus alle kans dat is duidelijk. Nu volgt as zaterdag een zware test.
Martinus uit. Dus kom allemaal trainen en graag weer zo gretig als vorige week!!!

De top 9
Ivo was buiten ge woon goed aan het keepen. Hield de gekste ballen tegen. En hield zn team daarmee overeind. Dank!! met een buitengewoon goede penaltie( niet kijken naar je hoek) en dan snoeihard uithalen scoorde je er weer een.

Quentin was ongelofelijk boos na afloop over het vasthouden en vanachter neerhalen, en alle achterklap. Dus schoot hij zn penaltie als wraak perfect binnen!! zo doe je dat!!

Samuel de turbodiesel. Maakt meters mits je de tank tijdig vult. Hij lijkt misschien op de geliefde bus van zn vader??;-)
In elk geval pakte hij erg vaak doorgebroken spelers de bal af door ze op snelheid in te halen. En scoorde een fraaie. Nu je pingel er nog in!

Felix pakte er weer twee mee. Is vreselijk om te moeten verdedigen zo zie je hem niet en zo flitst hij tevoorschijn om snoeihard raak te schieten. Dat schot doet pijn aan je handen als je t wil stoppen. Pingel ging er ook keihard in.

Jonathan de allrounder en as und dreh punkt. Tja kwikzilvert met de bal dan weer links om dan weer rechts om. bij vlagen zie je dat grote talent. Een mooie goal. grappig dat je meest gebruikte beweging precies die van je oom is, maar dan gespiegeld.
De pingel komt wel, mik in de hoek, dan komt t wel goed.

Daan was weer goed op dreef. Met zn vrolijke ogen en grappige opmerkingen die je alleen heel dichtbij kunt horen. Met name in de eerste helft was het er tussen komen, je goed opstellen en dan goed inspelen een lust voor het oog.

Jonas had wederom een vd beste spelers aan zich toebedeeld gekregen. En dat betekende buffelen. En heel duidelijk had hij zn huiswerk gedaan;-) De penaltie ging er snoeihard in. En de speler had geen fijne dag.

Bastiaan bekroonde de cornertruc meteen met een goal. tja dat is wat je noemt een snelle leerling! Zo wil ik graag dat mn ideeën bevrucht worden! Ga zo door;-) Je pingel ging er deze keer niet in, maar meestal zijn ze top.

En dan de solide Rhijn: het wordt eentonig, op fouten kun je hem zelden betrappen, altijd staat hij op zn plek, opdrachten voert hij prompt uit en penalties worden -ook al ging ie vandaag dan er niet in- meer en meer zn ding. Samen met Felix is hij dan ook penaltiekoploper. Op de voet gevolgd door Bastiaan Jonathan Daan en Ivo.

Kortom we zien uit naar zaterdag wanneer er weer een serieuze test volgt. Kunnen we dan winnen van een fanatieke ploeg die in een systeem speelt? Het is eigenlijk onze volgende uitdaging.

Ik geloof dat het kan, nu wil ik het dan ook zien!

Tja en na afloop was er geen splijtende pass meer maar wel een gespleten pas van de ING hetgeen het vooraf gedebiteerde eens temeer bevestigde.

Uw coach.( tot zaterdag intens gelukkig)

PS
We spelen uit bij martinus om kwart over tien en dus aub OM KWART VOOR TIEN OP HET VELD.