79x gelezen

E1 IS ONGESLAGEN KAMPIOEN!

Zaterdag 29 november 2014 zou het dan moeten gaan gebeuren. In de wedstrijd tegen sc Buitenveldert kon de E1 bij winst het winterkampioenschap behalen. De jongens van de E1 waren dan ook gefocust. Dat was in menig huishouden al merkbaar geweest op de vrijdagavond ervoor; ‘Waar is mijn voetbalbroek?’, ‘Op de plek waar die elke week ligt, schoon en grauwig wit’. ‘En m’n blauwe trainingsjack dan, met m’n naam erop, je hebt hem kwijtgemaakt?!’, ‘Nee hoor, die zag ik net nog bij de trap, kijk zelf maar’. ‘En mijn goede sokken, die met die zwarte korreltjes eraan, ook weg!’, ‘Die hangen al dagen op zolder, eerste waslijn links, kan niet missen’. Nerveus en gretig tegelijk, dat kampioenschap kon je voor de jongens al lang bijschrijven.

Die zaterdagochtend was het zonnig en koud. Extra support van familie en vrienden zorgde voor een volle bezetting langs de lijn. Nagelbijtend spannend werd het niet, wel zeer vermakelijk. De jongens kleunden er direct volop in en Buitenveldert werd volledig overlopen en weggespeeld. Individuele acties, maar vooral mooi en snel samenspel zorgden voor talloze doelkansen. Bij rust moest de stand in het voordeel van AMVJ al in de dubbele cijfers worden geschreven.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Lustig combinerend speelden de jongens hun eigen spel. Als extra uitdaging deden zij hun best om achterin de nul te houden. En jawel, door volle concentratie en extra inzet bij onze jongens konden de dappere spelers van Buitenveldert van scoren worden afgehouden. De eindstand bleef uiteindelijk steken op 0-19.

De ontlading na het eindsignaal was prachtig om te zien. Hossend en lachend werd het winterkampioenschap gevierd. Overwinningsliederen galmden nog lang na over het sportpark van Buitenveldert. De camera’s schoten hun geheugen vol waardoor de verkleumde vingers eindelijk weer tot leven kwamen. AMVJ stond er gekleurd op.

Champagne en de uitreiking van de KNVB overwinningsschaal volgden. Ook trainer Dick werd in het zonnetje gezet. Zijn inzet en liefde voor het spelletje hebben hun uitwerking niet gemist bij de jongens. Spelen in een hogere klasse lonkt nu, nieuwe uitdagingen om weer naar uit te kijken.

Bij onze jongens van nu nog rond de 10 jaar oud zal deze zaterdag beklijven in een zoete herinnering aan hun eigen voetbalteam dat ongeslagen kampioen werd en aan een tijd waarin de wereld even alleen om hen draaide. Hoe mooi wil je het hebben. Met dank aan Abel, Aimane, Beau, David, Jip O., Jip T., Raúl, Roni en Vince.