104x gelezen

die henk!

je bent zo oud als je je voelt, zeggen ze wel eens. bij ons in het 4e zit het jammergenoeg wel goed tussen de oren. regelmatig rennen wij oudere jongeren als een stel jonge honden naar voren om vervolgens uitgeput niet op tijd terug te keren. gelukkig mogen wij doorwisselen dus kun je het veld af als je moe bent……en als er invallers zijn. en dat is ons volgende probleem. die hebben we bijna niet.
vandaag hadden we 7 geblesseerden en nog 3,5 man die niet konden. gelukkig hadden we wat aanvulling. hassan kon de 1e helft meedoen, en sinds vorige week is robert aan komen waaien. en thomas is terug uit spanje en de vs. ook bart en andre kwamen ons helpen en zo begonnen we met 11 en hadden we hankie P als vlagger. die Henk! good old Henk. niemand durft hem nog te vragen hoe oud hij is, maar wat maakt het uit als dat slechts tussen de oren zit.
na 20 minuten viel ad uit en moest Henk het veld in. als links back. die Henk! een vlagger is ie wel. en hij kan heus wel voetballen, maar een links back is ie zeker niet. in de tussen tijd had ray 2 keer gescoord. een hele strakke schuiver met z’n linker en een lekkere intikker na mooi werk van appie. het team stond goed. pietje en ray lekker bezig voorin. veel voetbal op het middenveld met hassan, appie, andre en thomas. wat lekker dat hij erbij is en er ook bij gaat blijven. achterin m’n broertje en ik. voor het eerst sinds anderhalf jaar weer laatste man. tsja….je wordt er niet echt moe van hè. net als timo stond robert op rechts bijna steeds op de goede plek. mooie aanwinst voor het team. en op links stond Henk. die Henk! hij moest er even inkomen, maar had toch een paar prima primoacties voordat het rust werd.
in de rust arriveerde bart. onze 3e links back van de dag. de scheidsrechter ging spelen dus was er een nieuwe scheids nodig. die Henk! vlekkeloos gefloten. een akkefietje loste hij op met : "lief zijn voor elkaar" en in de tussentijd maakte ray, weer op aangeven van appie, z’n 3e en mocht ap zelf op aangeven van thomas de 4e binnenleggen.
lekker!! 4-0 winnen. goed gevoetbald. robert erbij. thomas erbij. en Henk. die Henk!