105x gelezen

De E1 van AMVJ

Ja het was gelukt, en door de onrust aan de Zeeuwse kust, hadden we niets te klagen.
Op een woensdagmiddag vroeg ik aan de jongens, volgend jaar moeten we er niet 9 maar 14 hebben, anders .. hebben we een probleem, wie zal ik erbij vragen? Voor ik nog maar iets kon zeggen klonk het eenstemmig Axel!
Nou dat was duidelijk, nu alleen nog zn geboortedatum bijwerken.

In ieder geval konden we m weer ns vragen voor n invalbeurtje. Want op de 27 e was er een klein drama aan het ontstaan. Er waren maar liefst 4 geitebreiers van plan op vakantie te gaan.
Hun ouders krijgen nog een ernstig gesprek met de coach;-)( waarin hij ze vooral een prettige vakantie wenst)

En dus waren er maar 5.Dat was even stressen voor die arme veelgeplaagde coach.
Nu zijn er veel oplossingen, sommigen grijpen naar doping zoals de welbekende fietsende charlatan.
Anderen zoeken het in transfers.
En daarbij gaan ze naar de jekerstraat, of zelfs naar Ijburg!
En zo kon het gebeuren dat Axel ja wie anders. En Sem ( daar gaan we nog meer van horen)
ons kwamen helpen. En omdat Rob mij heel blij maakte met de mededeling dat Jonas erbij zou zijn…
was t al met al een stuk rooskleuriger geworden.

En de onrust in Zeeland, Hedwigepolder onder water ja nee ja nee. Felix had t niet meer, hij wilde voetballen, en in een polder onder water kan dat toch echt niet. Bedankt Rutte!!
en dus terwijl de coach luisterde naar hoe erg stijf iemands nek was zag hij het lampje van zn telefoon knipperen. nadat de nek genezen was las hij iets waar hij nog blijer van werd: de jongeheer cohen stuart kwam ook al eerder terug van vakantie…
Wat wil een veelgeplaagde coach nog meer?

Dat ze het gras opvreten.

En dus wachtte hij tot het zaterdag was. En was hij een peu nerveux. Maar zn jongens renden rond en waren gedreven met een bal bezig. En dat allemaal een half uur van te voren. Hij kon het niet beter wensen. De bouwers van Amstelveen heemraad vertelden elkaar tegen wie moeten we a nog wat. Nou dat is niet veel soeps, die hebben 6 4 verloren van Abcoude.

Prima dacht hij denken jullie dat maar. Onder een strak blauwe hemel zag hij ze rennen . En zijn mond viel open. De bal ging rustig rond en de Heemraders stonden er bij als houten klazen. En deze houten klazen waren gemiddeld een kop groter. het sterkst was dat bij de keeper die werkelijk niet Olivier maar goliath had mogen heten, maar dat terzijde.

De bordeauxroden tikten de bal rond dat het een lust voor het oog was. Wat een feest!!
en tik een bal van Sem net voorlangs na een flitsende aanval. Paal. En steeds weer Goliath.
Tja dacht Axel dan doe ik het zelf maar, want hiervoor volstond hij met het rust brengen in het team en strooien met mooie passes.
Als er al een bal doorkwam was Ivo paraat met een paar mooie reflexen, Hij mompelde dit is niks Felix schiet veel harder)
en daar ging onze supersub, kap kap even naar rechts bewegen en een gekruist schot.. een nul.
en dat hij een tijdje later nog eens. twee nul.

Het was een wedstrijd waarin we domineerden, maar omdat we niet veel scoorden je vaak tegen een counter aanloopt… en dan nog zure druiven eet.
Maar de rust doorstonden we goed. Ook al was de bal gewisseld en klaagden ze allemaal over het harde leer.
Toch ging het rustig door.
Jonathan bleek ook een goede laatste man, al mopperend deed hij het foutloos.
En daar was een aanval over drie schijven Sem legt terug op Felix die hem heel zachtjes om goliath draait.. 3-0. En even later ook nog 4 0. Wat een luxe.

Een verdwaald schot rolde er in en was 4 1. en er ging een Heemraadse bal op de kruising.
De penalties
alle gasten en Rhijn en Ivo scoorden.

De top 9
Sem is een lust voor het oog. Watervlug en zeer geconcentreerd, was vlakbij een doelpunt. Doordat zn haren voor zn ogen hangen kon de keeper niet inschatten waar de bal heenging. ( naast de keeper stond een geheime tipgever) Grappig om jou een reus voorbij te zien rennen. alsof hij er niet stond.
Wij hopen dat je nog eens mee wilt doen!

Axel de onzichtbare leider. Laat het hele team beter spelen. Straalt rust en vertrouwen uit.
Dat is heel bijzonder. We maken heel graag nog vaak van je diensten gebruik!

Ivo de keeper had weinig te doen maar bleef scherp, zeker in de eerste helft was je supergeconcentreerd, verder was het voor jou voor al een kijkwedstrijd. Mooie penaltie!

rhijn pakte de kop in het penaltieklassement weer alleen in handen met een hele fraaie. Speelde souverein en foutloos achterin.

Quinten deelde net als zn broer met de F2 deed een stevige patat uit aan de heemraders. Liet zn gave balbehandeling zien. Het is vaker gezegd maar dat is genieten. Dat strelen van de bal.

Dan ons sprintwonder Samuel. Was overal te vinden, niet uit het lood te slaan sjeest op en neer, was vlakbij een goal maar Goliath stond in de weg.

Der Bomber pakte er weer twee mee. Bij fysiek goed van zich af. Schouderduw. De ronaldo imitatie lukt prima. Nu je penaltie nog, maar goed de keeper wreef pijnlijk over zn handen.. dus hij was hard genoeg.

Jonas de poetser, vulde de gaatjes pakte ballen af en dan hup weer afgeven. Het is zo belangrijk.
Ik schrijf het vaak, maar dat betekent dat je het dus heel erg goed doet.

Jonathan offerde zich op door ook laatste man te willen staan. Je trad in de voetsporen van je oom die dat ook zo goed kan en kon. Foutloos en sober achterin. flitsend en frivool voorin.
Ik heb weer mooie assists gezien

Jongens een erg leuke wedstrijd om naar te kijken, zo zie ik ze graag iedere week.
Als alle kansen er dan in gaan…

zo zie je dus maar transfers werken beter dan groeihormoon behandeling die ze in de polder wel erg vaak lijken toe te passen.
De familie Vergouw was spekkoper met een dubbele zege tegen heemraad( julian deklasseerde met de f2 ook dezelfde club.)

tot woensdag of zaterdag uit tegen Ouderkerk en wel om 9 am.

uw coach