320x gelezen

De AA meeting

Dinsdag na het werk stonden we als team klaar om te voetballen. Waar we allemaal dronken? Drunk in love with football? We horen immers op zaterdag voet te ballen. Niks is minder waar: Amvj VR1 tegen ouderkerk aan de Amstel, oftewel; een AA meeting.

Om half 7 was het verzamelen en ondanks werk en treinen stonden we om 19u omgekleed op het veld klaar om de speech te horen van een debuut coach: Jordi! Onze eigen coaches waren tennissen of op vakantie, dus met deze invaller waren we erg blij

AMVJ VR1 ging lekker van start. Naast het debuut van Jordi, speelde Ingrid ook voor het eerst met ons mee! We waren veel aan de bal en Ouderkerk kon moeilijk in hun spel komen. Hierdoor werd de bal veel onderschept door ons, kwamen we veel bij het doel en gebeurde er wat er gebeurd moest worden: er werd gescoord. Het eerste doelpunt werd vanuit het middenveld door Claudet aangespeeld naar Lot. Lot gaf hem voor en Manu schoot de bal erin! Het was 1-0. Niet lang daarna kwam de bal vanaf de rechterflank, via de voet van Lotte zo voor het doel waardoor Wen de bal erin schoot! 2-0. Ook het derde doelpunt kan Wen op haar naam schrijven. Nadat manu helemaal was doorgelopen naar de lijn, gaf ze hem prachtig voor, waar Wen gebruik van maakte. De bal kwam in de kruising, wauw! Het was 3-0. Ondertussen kon de verdediging inclusief keeper enkele ballen tegenhouden. Ondanks dat de bal er weinig was deden ze actief mee met het spel waardoor ze scherp bleven en geen bal er doorheen kwam! Na 45 minuten was het rust.

Coach Jordi was erg relaxed. De tegenstanders hadden geen schijn van kans en no way dat we niet met de winst naar huis zouden gaan! Alhoewel iedereen braaf aan het knikken was, bleef de spanning er. We hadden ons zelf eerder te rijk gerekend waardoor we zonder punten eindigden en dat wilden we ons niet nog een keer laten gebeuren. Na een korte rust gingen we het veld weer op.

De zon was ondertussen aardig gedaald waardoor het wat was afgekoeld. Ouderkerk had het nog niet opgegeven en ging meer de strijd aan. Ondanks deze verandering bleven we sterk aan de bal en probeerden we zoveel mogelijk te roepen. Arie stond ondertussen voorin en kwam met bal aan bij het doel. Met een prachtig lobje over de keeper scoorde ze en het werd 4-0. De tweede helft kwamen we wat meer aan voetballen toe, door leuke passen en spelcombinaties. Ook werd iedereen wat langzamer, waardoor de bal ook trager rond ging. Maar Linda niet! Die ging er helemaal voor en sprintte langs alle tegenstanders. De eerste keer kwam er bijna een doelpunt en de tweede keer was het raak. Wat een prachtige actie!! 5-0 voor AMVJ! De laatste minuten kabbelde het wat aan en de wedstrijd was gespeeld.

Om 21.15 liep AMVJ VR1 met een heerlijk gevoel het veld af. Die drie punten zijn weer binnen. Dat is een goed begin van de week en hopelijk zetten we dit voort, want zaterdag mogen we tegen RAP! Geen AA meeting maar een derby dit keer