222x gelezen

Dankzij de bananen van Beppie………

D1 heeft de 2e overwinning geboekt van dit voorjaar. Na 3 nederlagen op rij en verminderde beschikbaarheid door blessures en ziekte, was het team in de uitwedstrijd tegen TOS Actief op oorlogssterkte.

De eerste helft oogde nog wat mat en rommelig. TOS kwam 2x alleen voor doelman Thom Obdeijn, maar hij stond op de juiste plek en had weinig moeite met de schoten.

In de loop van de eerste helft ontstonden de eerste kansen voor D1. Mees Meijers raakte op een paar meter voor de goal van TOS een corner niet goed en de bal scheerde langs de verkeerde kant van de paal.

Kieren Carroll en Splinter Davidse zetten goed druk, veroverden goed de bal voor de vijandelijke 16 meter lijn, maar konden niet succesvol afronden. 

In de rust werd de tactiek nog eens doorgesproken en Sem den Breejen kreeg de opdracht als midmid om zich 15 minuten vol te geven, te jagen en de ballen breed te spelen. Het allerbelangrijkste waren echter de bananen van moeder Beppie Kootwijk. Zij stopte de spelers op weg naar de kleedkamer fruiten krentebollen toe.  

De D1 begon met meer moed en flair aan de 2e helft en al snel kwamen er geode kansen, mede na goed doorzetten van Sem op het middenveld. Na een goede pass van Sem den Breejen, scoorde Mees Meijers met een schuiver in de hoek.  TOS Actief kwam niet meer zo aan het voetballen toe. Al snel was er na goed breedtespel van Kieran en Casper Trautwein een grote kans Yves van der Lely iets schuin voor het doel, maar Yves kreeg de bal niet goed op de slof en mikte naast. uit een corner van Sem kopte Nour de bal van dichtbij tegen een verdediger aan en verdween de bal over het doel. Uit een volgende corner van Mees, kon Splinter Davidse de bal van dichtbij intikken. 

In tegenstelling tot de gebruikelijke opstelling startte Guillaume Bernard de wedstrijd als midmid en Yassine Bchiri begon als laatste man. Door het rommelige verloop greep de coach na 10 minuten in en wisselde hij het duo naar de vertrouwde posities. Niet tot ieders enthousiasme, maar met een geweldige team instelling hield Guillaume de organisatie  achterin op orde en daarom was hij terecht de man of match! 

In het kader van never change the winning food; de komende wedstrijd 3 trossen gele chiquitas mee naar het Loopveld tegen koploper BSM uit Bennebroek. Dank zij de bananen van Beppie!