118x gelezen

D1 kampioen 3e klasse najaarsseizoen

zaterdag 14 januari 2012:
DSOV Vijfhuizen D3 – AMVJ D1 1 – 10 ( 0 – 2 )

En zo sta je dan toch opeens na de verbluffende zaterdag 10 december uit het vorige jaar een vijf weken later weer eens op een voetbalveld, vijf hele lange weken voor AMVJ D1 omdat duidelijk was geworden op de memorabele dag uit 2011 dat er een apotheose in de vorm van een binnen te halen kampioenschap in de derde klasse voor het oprapen lag na de misstappen van concurrent Concordia uit Hillegom.

Want na iedere vrijdag de dertiende volgt er natuurlijk gewoon een zaterdag de veertiende. Een beetje geluk hebben we dan wel gehad om tot deze dag te komen, van de andere kant moet gezegd worden dat coach begin van het seizoen al had geroepen dat er van de twaalf ploegen in de poule er elf verliezers zijn en maar 1 winnaar, en dat het in die zin dus toch moeilijker is om najaarskampioen te worden dan voorjaarskampioen, want dan zit je in een poule met 6 (of zoals in het curieuze geval van D1: 8) ploegen totaal, meestal.
Zo werkt het als je puur de statistiek als uitgangspunt neemt; maar dit D1 zou ook kampioen kunnen worden in een poule met 24 of 36 ploegen in derde klasse, durf ik nu veilig na afloop te melden..

Bij voetbal is het anders en de bal is dus vermoedelijk bijna rond. En de zon schijnt, het is lekker fris en DSOV heeft ons hun kwalitatief matige kunstgrasveldje ter beschikking gesteld, de tegenstander komt druppelsgewijs binnen terwijl AMVJ D1 voltallig is ruimschoots voor aanvang; perspectief is uiteindelijk alles in dit verband, voor DSOV D3 is dit een doodgewone
zoveelste zaterdag voetbaldag in het seizoen, voor D1 is het even iets anders. Tot op het bot gemotiveerd, natuurlijk, hoeft coach zich geen zorgen te maken of iedereen scherp is, de minuten totdat het eindelijk precies twaalf uur is en de onberispelijke en piepjonge scheidsrechter besluit tot het aanvangen der wedstrijd lijken uren te zijn.

Maar dan is het twaalf uur en kan D1 eindelijk zijn ei kwijt. Uiterst geconcentreerd en aangemoedigd door een ongelooflijke schare fanatieke en rumoerige fans (behalve coach zelf zeker nog vijftien in getale) was D1 aanvankelijk wat ongelukkig in de afronding; tot aan het zestien meter gebied van het sympathieke DSOV combineerde wij de tegenstander zoek, maar
daarna ontbrak het aan de inventiviteit om trefzeker af te ronden. Tenslotte wist Kamael de ban te breken in de zeventiende minuut door de uiterst verdiende 0-1 binnen te schieten, en daarmee het virtuele kampioenschap binnen te halen. AMVJ en de bal waren samen zo ongeveer niet weg te slaan van de DSOV-helft, toch bleef het uitkijken omdat D1 zichzelf maar niet
in veilige haven wist te manoeuvreren en zowaar ook keeper Max nog een paar keer handelend moest optreden. Coach en ook het overige publiek werd er bijna nerveus van, totdat de doortastende Kelyn op slag van rust met een mooie aktie over rechts de bal voor het doel bracht waar spits Antonie op precies de juiste plek stond om de bal ogenschijnlijk simpel in het doel te schuiven. Nul-twee , de beslissing lijkt gevallen, meteen de kleedkamer in en vooral koel blijven.

Limonade, niet teveel woorden van coach, lekker zo verdergaan in de tweede helft. En D1 deed dat en niet voor de eerste keer dit seizoen. Met de voortreffelijke linksbuiten Mees voor de uitstekende Kelyn en spelmaker Dean voor slot op de deur Sidney liep D1 de tegenstander volledig onder de voet; net na rust de 0-3 van topspits Antonie op aangeven van Mees, even later de 0-4 van koele rechtsbuiten Matt alweer op aangeven van Mees, de 0-5 van Mees zelf, de 0-6 van de bijna over-enthousiaste Jim, de 0-7 van Antonie op aangeven van de voor de geblesseerd geraakte ijzervreter Kamael ingevallen voetbalheld Kelyn, de 1-7 van DSOV nadat de uiterst solide verdediging bestaande uit de voorbeeldige Leon, de onverzettelijke Koen en uitblinkende stoorzender Oscar zowaar een mannetje van Wit-Rood liet lopen die de voor één moment deze middag verbaasde Max met een geplaatste knal in de linkerhoek verschalkte.
Daarna nog eens Jim op de lat, en superspits Antonie alleen op de keeper falend zoals dat zoveel topspitsen vaak overkomt; toch nog de 1-8 van Matt, de 1-9 van Jim en uiteindelijk in blessuretijd het toefje slagroom op de taart: Antonie’s vierde, ons tiende doelpunt deze middag.
1-10, curieuze einduitslag, AMVJ D1 kampioen, goed gespeeld allemaal dus ook vooral de nog niet genoemde motor op het rechter middenveld Sil en de spil op het middenveld Dean.

Dus de taak is volbracht, D1 lekker kampioen derde klas en dat is niet mis! Applausje voor trainer René, applausje voor onszelf, applausje voor het trouwe enthousiaste publiek waaruit vaak gerecruteerd de grensrechter Remco of Hommo, en diverse limonadedragers die allemaal aan dit succes hebben bijgedragen. En natuurlijk ook Erik onze vaste scheidsrechter bij de thuis-
wedstrijden.

Na aflloop uiteraard een goede sfeer, medailles omdat er toch wel rekening was gehouden met deze overwinning, patat en drank in het door onze aanwezigheid uiterst gezellige grand café DSOV. Op naar de tweede klasse, in een poule met 8 teams (Er is nog een team toegevoegd, United/DAVO D1 uit Haarlem).

Dan nog even wat interessante statistieken uit dit najaarsseizoen. Wij danken sv DIOS uit Nieuw Vennep voor hun voor ons beslissende overwinning op concurrent Concordia Hillegom, de enige ploeg die de uiteindelijke kampioen op een (overigens niet verdiende) nederlaag trakteerde. In de uitwedstrijd tegen datzelfde sv DIOS sloeg D1 na een 1-2 ruststand alsnog
toe in de tweede helft: 2-7 eindstand. Dit herhaalde zich gek genoeg tegen de puntloze rode lantarendrager VVC (0-1 in de 28e minuut, rust, 0-9 eindstand), RKDES (0-1 rust, 0-3 eindstand), Overbos (4-1 rust, 12-2 eindstand), en dus vandaag bij DSOV (1-10 na 0-2 ruststand).
In totaal trof D1 63 maal doel (van scheidsrechter Erik kregen wij een vierenzestigste doelpunt kado op het wedstrijdformulier na de 12-2 overwinning op Overbos!);