201x gelezen

Cassie Kanon Kootwijk

De jongens van de JO15-2 d.d 2003 spelen sinds de kerst in de hoogste regionen van de 4e klasse, na een goede eerste seizoenshelft, die net geen kampioenschap opleverde. De 'promotie' van 4-33 naar 4-7 betekent deze seizoenshelft vrijwel iedere wedstrijd aantreden tegen 'mannen' met de baard in de keel, een jaar ouder en goroter, een fors postuur en vaak behendiger in het bewerken van de tegenstander.

Afgelopen zaterdag stond VVC JO15-4 op de rol, thuis op het kunstgrasveld. In de vorige seizoenshelft was VVC samen met Zwanenburg en Zandvoort 1 punt hoger geeindingd en het had het AMVJ team in de 2e helft knock out gespeeld, nadat in de rust een aantal oudere spelers ten tonele verschenen. Ergo, tijd voor revange.

In een sportieve wedstrijd, strak geleid door Arjen Davidse, kwam JO15-2 op voorsprong. Casper Kootwijk, na 20 minuten ingevallen voor de van een blessure herstellende Kees Philips, nam een vrije trap aan de zijkant van de 16 m en plaatste de bal met een fraaie krul vlak voor de 2e paal. Mees Meijers, onze speedye gonzalez, timende perfect en tikte de bal aan de goede kant van de paal binnen.

Even later mocht AMVJ een hoekschop nemen. Deze werd weggewerkt, maar de bal bleef voor de 16 m 'hangen' en Kieran Carroll, die steeds handiger in de spits opereert en met de rug naar de goal goed aanspeelbaar is, legde de bal terug op Casper Kootwijk. Met een enorme knal verdween de bal tussen de handen van de solide keeper van VVC en de paal door, 2-0.

Het team bleef goed voetballen en zette na de rust de lijn door. Splinter Davidse, immer linksvoor, werd diverse keren gelanceerd richting de achterlijn en tot 2x toe scoorde hij bijna vanaf de achterlijn.  Toch deed VVC' iets terug. Bij een ogenschijnlijke ongevaarlijke tegenaanval kreeg een van de AMVJ verdedigers de bal tegen de arm en toen de scheidsrechter na 3 seconden orienteren op de gelkeurde lijnen op het veld, in de gaten had waar hands werd gemaakt, ging de bal op de stip.  Thom Obdeijn, die het niet heel erg druk had deze dag, ging naar de juiste hoek, raakte de bal, maar kon een doelpunt niet voorkomen: 2-1.

Het werd echter niet spannend, want binnen 5 minuten had ons kanon alweer afgevuurd. AMVJ kreeg een vrije trap op ruim 20 mtr van het doel. De muur werd gezet, maar voor niets, Casper Kootwijk haalde perfect uit en de bal krulde buiten bereik van de keeper om de muur in de verre hoek.

Kort voor tijd deed VVC nog iets terug, uit een van de spaarzame gelukte aanvallen. De flink uit de kluiten gewassen spits was voor 1x zijn bewaker en de sterk spelende Yassine Bchiri te snel af, omzeilde ook laatste man Guillaume Bernard en kwam alleen voor Thom Obdeijn. Thom leek de bal voor zijn hoog zwaaiende been weg te kunnen tikken maar hij was even te veel onder de indruk van de spits en miste daardoor de bal.  Het mocht de pret niet drukken, de overwinning was terecht en Casper werd nog voor het inlopen van de kleedkamer gefeliciteerd als man of the man.

En nu maar hopen dat ons kanon de komende weken in stelling blijft…..