126x gelezen

Bikkels!!!

Omdat het de hele nacht geregend had, waren bijna alle wedstrijden afgelast in Nederland, behalve de wedstrijden op kunstgras… En natuurlijk moesten wij op kunstgras voetballen deze zaterdag.

Dus 8.45 uur, in Rijsenhout, in de regen, nog half donker stonden wij daar, klaar om te knallen. SCW stond laatste bij ons in de poule en hadden hun laatste wedstrijd verloren met 17-0. Onze jongens dachten dat ze de wedstrijd al hadden gewonnen voordat die begonnen was, maar dat viel nog vies tegen. De regen en de schemer zorgde ervoor dat we er hard voor moesten werken en SCW was niet zo kansloos als we dachten. Na een mooie solo aktie van vito wist hij AMVJ de voorsprong te geven, maar dat duurde helaas niet lang. SCW scoorde al snel de gelijkmaker, en dat schudde ons wakker. We gingen de overwinning niet kado krijgen. Vin en Jools hielden de achterhoede goed gesloten. Julian, Mees en Elian speelden de sterren van de hemel op het middenveld, en speelden Maron, Vito en Frits vrij in de voorhoede. Na mooi combineer werk kreeg Vito een uitgelezen kans die hij ook koelbloedig benutte en ons met een 2-1 voorsprong de rust in schoot.

Na een korte pauze begonnen we aan de 2e helft, even de regen uit de ogen vegen en weer verder bikkelen. Merlijn (onze keeper) wilde graag een helftje voetballen en Jools nam zijn plek in het doel over. Merlijn deed dat niet onverdienstelijk en scoorde zelfs bijna een doelpunt, maar miste op een haar na het doel. Er werd goed samengespeeld in het AMVJ kamp en er werden diverse kansen gecreeerd. Julian omzeilde de verdedeging van SCW en scoorde een meester goal en vergrootte onze voorsprong naar 3-1.
Na wat kansen over en weer was er een kleine keeperswissel met Maron en kon Juuls de laatste 10 minuten nog even mee voetballen. Vito schoot er voor de zekerheid nog even eentje in, om er maar zeker van te zijn dat de 3 punten met ons mee naar huis gingen. De eindstand: 1-4 voor AMVJ F3. Yes, onze 2e winst partij.

Nog even penalties schieten, Maron stopt 7 van de 9 panalties en Jools scoorde de penalty van de week: hoog en hard in de kruising! En toen snel de kantine in voor een bakkie warme koffie. Jongens ik ben wederom erg trots op jullie. Maar ook vaders en (1!!) moeder langs de kant, die het regenachtige weer getrotseerd hebben, ook jullie zijn ernorme bikkels!!
Tot woensdag allemaal, en volgende week 10.45 uur thuis tegen Roda23 F4…