98x gelezen

B1 in wordt vervolgd verhaal

Zaterdag 6 februari 2016

AMVJ B1 – Onze Gezellen B2 Gestaakt wegens ongeval bij 2-1 (0-1)
 De stand proberen te doorgronden in zo’n prille voorjaarscompetitie is geen sinecure, het had er alles van dat er een tegenstander op weg was naar ons mooie Loopveld terrein die aan ons gewaagd zou kunnen zijn. Daar kwamen ze, de Onze Gezellen B2, een opvallende verenigingsnaam die bij ons team intern al de nodige verwarring had gezaaid (men dacht bijvoorbeeld dat wij dus tegen onze eigen B2 zouden moeten spelen). En na een zeer uitgebreide voorbespreking in de kleedkamer kwamen deze zwart-witten dan uiteindelijk slechts een minuut of 6 te laat het veld op, ach een kniesoor die daar op let. B1 met in het begin de reserves Faissal en Elmar, met een waslijst aan afmeldingen waaronder toch niet zomaar de minsten, had het aanvankelijk vrij moeilijk met deze uiterst fanatieke en felle tegenstander.
Menig bordeauxrode liet zich de kaas van het brood eten en liet zich gemakkelijk provoceren, een spelletje dat OG tot in de finesses bleek te beheersen en zowaar uiteindelijk nog effect sorteerde ook, zeker in deze eerste helft. Dan was daar ook nog het fenomeen wind dat een meer dan wenselijke rol van betekenis speelde deze middag; terwijl met horten en stoten AMVJ toch aan voetbal leek toe te komen, we noteerden al kansen en kansjes voor bijvoorbeeld de voorin opduikende Antonie en Yuri, op de flanken kwam het gevaar vandaag van Kelyn en Ricardo, centraal dicteerden Matt en de uitblinkende Oscar het spel, achterin het prima, oude vertrouwde duo Sidney en Kris, met op de flanken het tweetal dat met name een flinke kluif had aan OG deze eerste helft, Cheekwan en Luc. Op doel tenslotte ons manusje-van-alles in de positieve betekenis, in de vorige wedstrijd nog belangrijk voor het team met een kopbalgoal die uiteindelijk de zege inleidde, vandaag de uitstekende keeper met uiteindelijk vermoedelijk een aantal beslissende safes, de teamplayer pur sang en aanvoerder Mankamal.
 Ondanks dat alles was het dus na tweeëntwintig minuten 0-1, een doelpunt van klasse hoewel het letterlijk uit de lucht kwam vallen, de bal kreeg een prachtige zwieper mee van de wind en verdween spectaculair over Mankamal’s handen maar net onder de lat. En dat alles inmiddels onder het toeziende oog van de gelukkig teruggekeerde trainer Lucky, B1 hield zeker de rest van helft 1 ook kansen op een gelijkmaker, maar bleef ook in een aantal instanties tegen zichzelf voetballen en, nogmaals gezegd, ook tegen de wind, waardoor zich nog wel wat precaire toestanden voordeden voor Mankamal’s doel, gelukkig allemaal zonder verdere gevolgen (vlaggende coach had het nog danig aan de stok met de voorzitter over een niet opgemerkt buitenspelgeval, gelukkig bood Mankamal uitkomst met wat wellicht zijn sterkste redding van de middag zou blijken te zijn.)
 Maar met nul punten de rust in, aldaar stond de groep sprakeloos bij Lucky’s speech, B1 kwam derhalve als herboren uit de startblokken in helft twee, OG was al gauw de kluts kwijt, AMVJ liet zich zowaar niet meer gek maken door de vooral verbale vaardigheden van de zwart-witten maar ging voetballen; en als dat eenmaal gebeurt dan zijn er maar weinigen die zich met dit team kunnen meten. Dan ook nog met een uiterst vaardig duo Faissal en Elmer binnen de gelederen, en 1-1 werd het dikverdiend in de 50e minuut, toen een terecht gegeven vrije trap op rechts van de uitstekende leidsman Bert werkelijk met wiskundige precisie op het voorhoofd van de ijzersterke Elmer werd aangesneden door Kelyn. De bal knalde heerlijk tegen de touwen maar nog werd er geen recht gedaan aan de verhoudingen binnen het veld; een paar minuten later dan toch toen een ingooi van Luc spits Yuri alleen voor de keeper bracht en oog in oog bleek Yuri ditmaal wel de koelste van allemaal. In de daaropvolgende tien minuten voetbal leek OG zich een klein beetje op te richten na dit voor hen desastreuze begin van helft twee, niet dat er serieuze kansen voor hen waren maar het spel ging zich iets meer op het middenveld afspelen.
 In minuut 65 botste daar aan de rechterzijkant van de AMVJ helft onze eigen Neeskensachtige Sidney ongelukkig met zijn knie in de rechterflank van een OG’er, later geïdentificeerd als Jur. Vervolgens lag het spel lang stil, steeds langer, het bleek zo op het tweede gezicht echt niet goed te gaan met deze Jur, de ambulance moest er aan te pas gaan komen en beide teams besloten in goed overleg met de scheidsrechter om de wedstrijd niet meer uit te spelen op deze middag. Gestaakt wegens ongeval mocht Steef dus op het wedstrijdformulier op noteren, een uitslag die je niet vaak tegenkomt en waarvan de consequenties nog niet helemaal duidelijk zijn, vermoedelijk zal OG verderop deze voorjaarscompetitie nog eens helemaal naar het Loopveld toe moeten komen om dit kwartier uit te spelen. Ondertussen ging Jur met ambulance naar het ziekenhuis, ’s avonds kwam uiteindelijk het goede nieuws door dat de jongen thuis zat met wat pijnstillers, het viel dus al met al gelukkig mee. Derhalve een curieuze wordt-vervolgd-story, onbevredigend gevoel voor iedereen die hier bij was maar ja de gebeurtenissen in minuut 65 plaatsten een futiliteit als een voetbalwedstrijd nu eenmaal is in een schaduwrijk perspectief.
 Dank aan good old AMVJ man uit het Achterhoeksche Bert Stummel voor het voortreffelijk waarnemen van de scheidsrechterlijke honneurs.