178x gelezen

AMVJ’s interne derby

Tijdens een spetterend carnvalsweekend stond de kraker van AMVJ op het programma: dames 1 tegen dames 2. Nadat Fleur en de coach hun carnavalspakjes opgeborgen hadden en met enigszins kleine oogjes ook op het veld stonden was de bordeauxrode brigade klaar voor de eerste 3 punten van het seizoen. Althans, deel van deze brigade. Slechts 11 dames verschenen aan de aftrap, net genoeg om de wedstrijd te laten starten. 

De flipperkast 

Dames 1 waren uiteraard favoriet voor deze wedstrijd en zij gingen ook voortvarend van start. Er was constante druk naar voren en het middenveld strooide met mooie dieptepasses. Zo nu en dan vond er (discutabel) buitenspel plaats en Karin De Gooijer en Kaj stormde vrijwel iedere aanval mee naar voren. Maar alles ging mis in de afronding. Ballen werden dunnetjes geraakt, de meiden legde de bal toch net weer een keertje te veel af en er ontstond vaak een heuse flipperkast waardoor de bal bleef hangen in het zestienmetergebied van de tegenstander en ieder team er 8 keer tegenaan mocht schoppen. 

Het duurde tot de 15e minuut dat een afstandsschot van Tine door de wind panklaar in de schoot van Rosa viel. Die bleef koel en maakte beheer de 1-0. Nog een 15 minuten later tekende Rosa ook voor de 2-0. Maar het moment dat de gemoederen in deze minuut bezig hield was de blessure van Agnes. Direct bij haar rentree van een blessure viel ze uit en moesten Dames 1 met 10 vrouwen de wedstrijd afmaken. Hierdoor ontstond tegen het einde van de eerste helft een flipperkast op het middenveld, waar Dames 1 ternauwernood de overhand wist te houden. 

Open veld 

Tijdens de 2e helft was er een ander spelbeeld. Dames 1 voelde de leegte die Agnes had achter gelaten en iedereen zette alle zeilen bij om even wat harder te lopen. Maar zelfs met deze attitude merkt men het verschil van een 10 tegen 11 situatie en dus kwam Dames 2 terug de wedstrijd in. Het spelbeeld ging snel over en weer en het middenveld werd vrijwel over geslagen. Penibele momenten voor beide doelmonden leidden nog niet direct tot goals, maar wel tot het nodige zweet op de voorhoofden van beide coaches. 

Uiteindelijk was er een bevlieging van Karin de Vries voor nodig om deze impasse te doorbreken. Met een briljante steekpass wist ze Rosa 1-op-1 met de doelvrouw te zetten en was de 3-0 een feit. Dit gebeurde rond de 75ste minuut en hierdoor werd de motivatie van Dames 2 gebroken. Hierna stormde de cavalarie van de Amsterdams-Limburgse coaching staff weer op richting de andere zijde van het veld. Karin de Vries kreeg loon na werken toen zij een briljante solo besloot met een uitgekeken schot in het hoekje. Dit was tevens de laatste actie van de wedstrijd. Eindstand: 4-0 

Weg naar boven? 

De eerste drie punten van de 2e seizoenshelft zijn binnen en de weg naar boven kan ingezet worden. Echter is daarmee het grotere probleem slechts gemaskeerd. 10 dames op een veld en 0 wissels is uiteraard pure ellende. Als de resultaten uitblijven en de opkomst hetzelfde blijft, zal het bestuur zich moeten buigen over het al dan niet ontslaan van de coach. Laten we voor de Limburger hopen dat de weg naar boven dus is ingezet. 

Koen Durlinger